Miért ne menj körzeti fogorvoshoz?
Ide körzeti fogorvosos történeteket várok.
Nálunk fizetni kell a tömésért, amit összecsap az orvos, és max fél éven belül kiesik, de nem ritka, hogy 1-2 hónap után. 3000 Ft egy tömés.
A mamámnak kihúzta 2 fogát, nem egyszerre, de utána 4-5 napig nem bírt enni, láza volt és marék számra ette a fájdalomcsillapítót.
Rettenetesen fájó hátsó foggal mentem. Kocogtatta, kocogtatta, majd rámutatott az egyikre, hogy szerinte az fáj, ő kihúzza... Mondtam, hogy szerintem meg nem az fáj, de hát ő a szakember, biztos jobban tudja...
Húzás... gyökér beletörik. Irány a szájsebészet, kezembe nyomta a fogat, hogy mutassam meg, hogy hol tört le. A szájsebész csak röhögött rajta, közölte, hogy ők a röntgen alapján látják, hogy mi és hol tört le. Röntgen kész: kiderült, hogy a szomszédos fog gyökere volt gyulladt, nem azé, amelyiket a fogorvos kihúzta. Gyökeret kiszedték, de a szomszédos fogat nem tudták bolygatni, várni kellett heteket (szerencsére addig elláttak fájdalomcsillapítóval és antibiotikummal).
Nekem a szájsebész a lelkemre kötötte, hogy soha többet nem húzatok fogorvossal, egyenesen hozzájuk megyek ilyen esetben.
Nekem az addig tökéletes munkát végző magán törte bele a bölcsességfogamat, úgy kerültem az sztk-s szájsebészetre, ahol remekül elláttak.
Egyébként foghúzás után teljesen természetes, hogy a gyógyulásig nem bír enni az ember, ez nem orvosi hiba. Idősebbeknél pedig lassabban gyógyul a seb.
Hát nekem maszek húzta a fogamat és egyáltalán nem fájt sem a húzás, sem utána.
Ha nem lenne pénzem akkor is összekaparnék annyit, hogy fogorvoshoz el tudjak menni.
Jobban bírod, de ez nem a maszek ügyessége.
Teljesen normális, hogy lüktet, fáj, ahogy összehúzódik a fog helye. Általában ezért is javasolják az érzéstelenítő után rögtön fájdalomcsillapító bevételét. Ha gyulladt volt a gyökér, akkor pedig antibiotikum is javasolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!