Mitől függ, hogy kinek milyen fogai vannak?
Van két ismerősöm, testvérek - egy koleszben vagyunk - minden nap alaposan mosnak fogat, fog selymeznek, szájvizeznek talán még alaposabban is mint egy átlagos ember. Mégis hatalmas iramban romlanak a fogaik, nagyon gyakran járnak tömésre. Egyiknek el is cisztásodott az egyik gyökere vagy mi, nemsokára műtik. Ez mi miatt lehet? Genetika? Vagy ők csinálnak valamit rosszul?
21/L
én azt hallottam, hogy leginkább az számít, meddig szoptatta őket az anyjuk.
de ez inkább a szuvasodásnál számít
a cisztánál nem tudom
a lényeg hogy születéskor nem fejeződik be a fogfejlődés s a befejeződéshez nagyon fontos az anyatej ill. a benne levő tápanyagok
Étrend pl. Ismerek olyat aki rendesen ápolja de az étrendje nagyon sok cukrot, szénhidrátot tartalmaz ráadásul elégtelen a kálcium bevitel, ami ugye nagyon fontos a fogakhoz. És törik is neki.
Én is rendesen ápolom a fogaimat, tesóm túlzásba is viszi, sose jöttem ki úgy szűrésről, hogy nincs tömésre idopontom. De sajnos nem vetem meg én sem a csokit, tesóm sem. Anyukám azt mondta neki egyetlen jó foga sem volt 20 éves korára, ehhez képest még jók is vagyunk. Neki meg apukája csokigyárban dolgozott... kálciumot mi elég sokat fogyasztunk és nem törik legalább, de szuvasodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!