Mennyi ideig áll fenn annak a veszélye hogy kiesik a vérdugó a húzott fog helyén?
Szerda este húzták ki az alsó legutolsó fogamat, jó nagy lyuk. Látom hogy benne a vérdugó, de a tetején olyan fehéres valami kezdett megjelenni, és mintha mozogna...
Meddig eshet ki?
Szia!
Nekem is nemrégen húzták a fogam.
Nekem azt mondta a doki húzás után, hogy a vérdugó majd felszívódik és fura színe lesz, de normális. Pár nap az egész. De a vérdugónak mindenképp bent kell maradnia a helyén! A vérdugó zárja el a sebet a baktériumoktól és fertőzésektől. Később majd a lyukat egy kemény anyag tölti fel, és a seb helyén íny lesz normálisan. Kb másfél-2 hónap míg elnyeri normális begyógyult alakját.
Mondjuk nekem úgy volt, hogy miután haza mentem a rendelőből ömlött a vér folyamatosan a számból, felhívtam a dokimat és mondta, hogy menjek vissza. vissza mentem és össze öltötte, majd 5 nap után mentem varratszedésre.
Nyugi,ez nem veszély,hanem teljesen természetes gyógyulási folyamat.
3-4nap alatt elfehéredik,s beheged. Ez az egyéni véralvadási,hegesedési adottságoktól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!