Foghúzás után milyen a vérdugó, meddig nem lehet enni?
Figyelt kérdés
Most elöször húztak csontfogamat aminek elég nagy gyökere volt és egy kis segítséget kérnék.Milyen a vérdugó??hogy kell kinéznie??És meddig nem ehetek rendesen??eddig evés után öblögettem de most tudtam meg hogy káros.De nem lesz baja ha evés után belemegy valami??Tejeset nem eszek.2016. aug. 25. 10:25
1/3 anonim válasza:
Én foghúzás után 2-3 órával ettem először. Mikor még régebben húzták a fogamat, a foforvos nem is említette, h nem ajánlatos tejterméket ennem. Joghurtot ettem, mivel azt nem kellett rágni. Semmi baja nem lett a sebhelynek tőle.
2/3 Snorri válasza:
A vérdugó az, ami a seben keletkezik, ez védi, segíti a gyógyulást, megakadályozza a fertőzést. Ez egy szürkés réteg a seben. Ha tudsz, akkor egyél, csak óvatosan, a másik oldalon. Pár nap és begyógyul. Ne öblögess, ne köpködj, ne piszkáld a nyelveddel a sebet. Szokásos módon moss fogat, csak ne öblögess, óvatosan öblítsd ki a szádat. Tejterméket ne egyél pár napig. Nem lesz semmi baj, ne aggódj.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!! Csak mégis attól tartok hogy ha nem öblithetem ki hogy bennmarad valami és fertøzést okoz.Enni pedig eszek mert éhes vagyok
2016. aug. 25. 15:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!