Mennyire fájdalmas a bölcsességfog műtét feltárással?
maga az eljaras fajdalommentes, mert vegig zsibbadsz,
amikor kimegy a fajdalomcsillapito hatasa, akkor fog elkezdeni bazira fajni de ha birod a gyogyszereket, akkor bedobsz nehany fajdalomcsillapitot es kb. masnap mar alig erzed, vagyis erezni fogod a kellemetlenseget, de a fajdalom masnapra mar elmulik
en delutanra idozitettem ezt a mutetet, estere kiment a zsibbadas, bedobtam 2 algopyrint es lefekudtem
masnap mar csak enyhen sajgott de nem fajt
Nekem igy csinaltak:
Eloszor is nekem nem fajt, nekem azert huzak ki mert rossz iranyban kezdett kibujni.
Eloszor bekentek az inyemet fogkrem izu izevel, ami 10 perc utan elzsibbasztotta azt a resz ahol bekentek es utana a doki beadott egy injekciot amit mar nem is ereztem, csak lattam, hogy jon felem a bazi nagy tuvel.
Aztan matatast ereztem, meg hallottam ahogy zorog a mindenfele eszkozevel, kicsit rangatta a fejem, majd a kis asztalkara tette a veres bolcsessegfogat, hogy megnezhessem.
Utana tisztogatott es elkezdett varrni.
Aztan odarakott egy kis vattapamacsot, amire raharaptam es eljottem. Beultem a kocsiba es hazavezettem, szoval nem volt olyan dramai, mint amilyennek hangzik.
En fogorvos elott bezabaltam, mert tudtam, hogy utana minimum 2 oraig nincs eves, utana is csak levest...
Aznap delutan en mar semmi megeroltetot nem csinaltam, befekudtem az agyba, teveztem, amikor kiment az erzestelenito hatasa bedobtam a fajdalomcsillapitot (ha kettevagod kessel konnyebb lenyelni) aztan bealudtam.
Masnap mar nem fajt. Ja, a vattapamacsot valamikor az este folyaman kikoptem, az csak azert volt ott, hgy a verzest felszivja, de alig verzett.
Kaptam oblogeto folyadekot, amit hasznalnom kellett napi 3-4x, szilardat meg napokig csak a masik oldalon tudtam ragni.
Egyebkent nyugodtan kerdezd meg a fogorvost, nagyon szivesen el fog mondani mindent ;)
Köszi! :)
Ált. milyen fájdalomcsillapítót írnak utána?
Illetve olyan sokáig, hogy maradt bent a pamacs? Plusz a fejedet ilyenkor lefogják illetve a szádat kitámasztják, hogy van ez? Plusz gondolom közben bőven vérzik is az íny mikor ütögeti.
Nekem kulfoldon csinaltak, nem tudom otthon milyen gyorszereket irnak fel. Egy helyi fajdalomcsillapitot irt fel, de nekem volt meg otthonrol hozott algopyrin es azt vettem be.
A pamacs azert maradt bent mert bent hagytam, nem ettem, nem ittam, nagyon nem is beszeltem, ugyhogy nem volt utban.
Nem fogtak le a fejemet, nem kellett mert nem fogod onkentelenul elrantani a fejed mert nem erzel fajdalmat :)
Az iny gondolom verzett de nem lattam es nem ereztem az izet sem. Folyamatosan szivtak el a nyalat meg mindenfele nedvesseget a szambol az egesz eljaras alatt.
1 het mulva kellett varratszedesre mennem, de mivel nem gyogyult a seb, mert valamit elcseszett, ugyhogy ujra injekcio, ujra felvagta, valamit piszkalt majd ujra osszevarta. Ezutan mar szepen elkezdett gyogyulni es 1 het mulva a varrat egy resze mar magatol kiesett (kihuztam szemoldok csipesszel mert csak ott logott es mar csikizett) es a doki csak a csomos reszt vagta le es huzta ki.
van olyan fogorvos, ahol beraknak a fogaid koze ilyen izet, amitol nem tudod osszecsukni a szadat, vagyis mar nem is kell neked nyitva tartanod, nyitva marad az magatol is ;)
nem tudod lenyelni a nyelved, a nyelvfek nem engedi
viszont ha meg zsibbadas alatt vagy es eszel valamit (vagy ragozol) akkor konnyen elharaphatod, mert nem erzed, csak mar azt, hogy verzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!