Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak, ha rettegek a...

Mit csináljak, ha rettegek a fogorvostól?

Figyelt kérdés

Ki kell húzni az egyik fogamat, és rettegek tőle, a fájdalmat nem jól viselem.

10-ből 9 ember azt mondja, hogy rettenetesen fáj és a hangja is iszonyatos. Egyszer elkísértem anyukámat, már az injekció beadásakor sírva jött ki, előtte volt benn egy nő, ő pedig ordítozott. :/ A szomszéd férfinak is húzták nemrég, mondta, hogy majdnem odapisilt.

A fogorvostól félek a világon a legjobban.

2016. aug. 27. 12:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%
baxá-be. Dicsértessék xd
2016. aug. 28. 19:20
 12/17 anonim válasza:
Nekem tavaly egyszerre 3 fogamat kellett kihúzni, egészen pontosan szájsebész által kiműteni. Két alsó fogamat, egymás mellett és ugyan azon az oldalon egy felsőt. Magán orvosnál voltam, adott érzéstelenítő injekciót, ami nem fájt, csak kellemetlen volt. Ez úgy lezsibbasztotta a fél arcomat, hogy semmit nem éreztem az egészből, csak tompa nyomkodást-feszegetést, de semmi fájdalmat, pedig a felső fogam gyökerét meg is kellett fúrni ahhoz, hogy kijöjjön és kb 6 darabba szedte ki végül. Ha jó orvoshoz mész, nem sajnálod rá a pénzt, akkor nem fáj. Ennek persze ára van!
2016. aug. 28. 22:33
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is baromira féltem a fogorvostól, mert gyerekkoromban feleslegesen kihúzta egy fogam, plusz rosszul is tömött be egy másikat (nagyon fájt mindkettő, pedig érzéstelenítettek), a tömés pedig 1 éven belül kiesett. Ez az ingyenes sulifogorvos volt.

Ott tátongott a nagy lyuk több mint 15 évig a fogamban, inkább elviseltem hogy gyakran begyulladt és fájt, mire rászántam magam és elmentem magándokihoz. 2 injekciót kaptam tőle és úgy adta be, hogy alig éreztem. A foghúzás sem fájt, pedig csak több darabban tudta kiszedni, mert a felszíne teljesen le volt törve. Egy picit kellemetlen volt persze, de simán kibírható.

Szóval szerintem nézz utána neten, hogy kiről írnak jókat és inkább fizess rá 1-2 ezer forinttal többet...

Nekem szerencsém volt, mert a rossz élmény után amíg 15 éven keresztül elkerültem a fogorvost, 1 fogam sem romlott el. Ezek után viszont már szívesebben járok ellenőrzésre is. :)

2016. aug. 29. 13:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Maszekhoz megyek mindenképp.
2016. aug. 29. 20:58
 15/17 Szabó Viktória2.0 válasza:
Én is rettegek. Ha csk meghallom a fogorvos nevét kiráz a hideg. De tudod mi? Vegyél nagy bátorságot egy nagy levegőt és mond azt: Megteszem. Mert a fogfájás jobb?? Vagy megcsináltatod minél hamarabb a fogaidat és kész.Ha ez még mindig nem segit akkor ha ülsz a váróteremben szagolgass egy levendula szálat (nyugtat) és ha sorra kerülsz akkor vigyél magaddal egy gumilabdát és ha fáj vagy ideges vagy nyomkod vagy csak menny be és minden képp csukd be a szemed hogy ne lázsd mit csinál ott és gondolj arra hogy nem fog fájni és csak jobb lessz. Egyszer azt monták nekem: leülsz elmondja hogy mit fog csinálni kinyitod a szád és ha tömnek akkor csak tűröd és tűrod hiába kiáltasz meg félsz ha már ugy is csinálja és utána belefúj egyet betömi de az már nem fáj és végül kiöblíted az orvos kezének a szagát a szádból és mesz haza DE KÖZBEN MÉG UTÁNA IS SZAGOLGAZSD A LEVENDULÁT!! Az csak 10 perc a fogorvosnál. Te erős vagy kibírod!
2018. júl. 17. 22:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Azóta már rég túl vagyok rajta, sőt 2 bölcsességfog műtéten is, de azért köszönöm.
2018. júl. 17. 22:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Anno engem is jól beilyszetettek hogy hú de fáj mikor még nem kellett húzni, szerencsére mikor kiderült hogy van egy húzni való fogam munkatársam mesélte hogy neki se volt semmi, a dokinál viszont nagyon beparáztam úgyhogy ő átment egy másik vizsgálóba (magán, halál jófej 160 centis 30-as nő, amolyan "mindenki nyugodjon le a p...ába tudom mit csinálok" kisugárzással) addig egy fiatal aszisztens csajjal beszélgettünk, ő is mondta hogy ebben a rendelőben még senki se panaszkodott.

Doki visszajött, szuri, 5 perc múlva már kint is volt a fog (haza is vihettem egy dobozban :D )

2018. júl. 19. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!