S. O. S. , tudnátok segíteni, mielőbb?
Meg kellene röntgeneztetni a fogad, mert a pukli a fog mellett lehet gennyes gyökértől is, és arra felé tör utat magának a gyulladás. Ezt házilag nem tudod kikezelni, a fogat ilyenkor gyökérkezelni kell, vagy kihúzni.
Nem a puklitól fáj a fogad, hanem a rossz fogtól van a pukli, és a gyulladás miatt fáj a nyirokmirigy is a nyakadon.
Ilyenkor gyógyszert szoktak felírni és rá 1 hétre kezelik a fogat.
Pedig sajnos a fogorvos az egyetlen megoldás. A házi kenegetéssel semmit sem érsz, mivel ahogy már írták előttem ez fogászati eredetű megbetegedés (fogbélgyulladás, gyökércsúcsi ciszta - egy röntgenből kiderülne). Amíg az okot nem kezelik, addig a tünetek csak rosszabbodni fognak, akár kórházba is kerülhetsz ha a gyulladás eléri a csonthártyát (ez már olyan mértékű gyulladás, ahol a szepszissel is számolni kell). Megjegyzem, hogy amikor elhal egy szövetrész (fogbél) akkor egy időre megszűnhet a fájdalom, de ez csak azt jelenti hogy a gyulladás kezd továbbterjedni és nem sokára sokkal nagyobb intenzitással fog visszatérni. És ahogy halad a gyulladás, úgy veszítik el a hatásukat a különböző fájdalomcsillapítók és kenőcsök.
Én azt javaslom hogy még ma keress fel egy fogászati ügyeletet. Elsőnek pedig az lenne a cél hogy a gyulladást antibiotikummal levigyék olyan szintre hogy fájdalommentesen lehessen kezelni. Jó esetben gyökérkezeléssel meg lehet menteni a fogat, kihúzni csak akkor kell ha a gyökérkezelés valamiért nem lehetséges (röntgenből kiderülne).
Sziasztok!
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített nekem! Nagyon kedvesek vagytok! Kihúzattam a rossz fogam, nem szenvedek én még gyökérkezeléssel. Megy mindenkinek a zöld :)
Vettem egy Gingisol ecsetelőt, az semmit nem használt. Svédcseppet ajánlani tudom akinek fogfájós problémája van, elzsibbaszt egy darabig. Köszönet, aki feltalálta az Advil Ultra Forte-t, kiválóan elmúlt minden fájdalmam 6-7 órára. A Flector port már beszereztem, igaz későn, de ki tudja mikor lesz még rá szüksége az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!