Októberben ragasztják fel a fogszabalyzómat, és mindent tudni szeretnék, milyenek a szeparáló gumik, mennyi idő a ragasztás? Meddig fog fájni? Mihez hasonlítható a fájdalom? Fogívtágítót is kapok, azzal kapcsolatos tapasztalatokra is kíváncsi vagyok.
Szia!
Én vidéki vagyok, de leírom a tapasztalataimat neked!
A szeparáló gumik behelyezése kellemetlen, utána aznao nekem fájt is, de hamar elmúlt, 1 hétig volt benn.
A ragasztás nem fájdalmas, kicsit kellemetlen lehet, mikor a gyűrűt a fogaidra helyezik meg mikor a szád "kipökölik". A nyálelszívó elég szar, ragasztás alatt gyakorlatilag tele lesz a szád. Nekem 1 óra 17 perc volt (megmértem :D), kissé unalmas.
Aznap nem fáj, másnap viszont feszít, fáj, húz, minden bajom volt 12 napig. Fájdalomcsillapító+pépes ételek legyenek otthon! Furcsa érzés a fogszabályzó, olyan, mintha valami lenne a szádban, de megszokod kb 1 hónap alatt.
Fogmosás elég nehézkes és sok idő, de fontos!
Én 3 hónap után kaptam meg a fogívtágítót. Elég rossz érzés, minden kaja beleragad, fogmosás még bonyulultabb.
Az állítások alkalmával kicseréli a gumikat és az ívet.1-2 napig feszìt; de nem vészes annyira.
Nem tudom, milyen gumikra gondolsz, ha azojra, amimet a brekettekre tesznek rá, azok nem zavarnak semmiben. Ha sötétet választasz fehérrbbnrk tűnik majd a fogad. Sárgát, átlátszót nem ajánlom!
Ha azokra a gumikra gondolsz, amik az állkapcsot mozgatják, azok elég kellemetlenek, zavaróak. Muszáj őket pontosan hordani a doki utasításai szerint. Van, akinek csak napi 4-6 órát kell benn lennie, van akinek 8-10, van akinek egész nap. Nekem 14-16 óra volt a javasolt, így én éjszakára vettem ki őket csak.
Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van még írj privátban! :)
Szia:D nekem úgy volt hogy először vettek fogmintát.. Ami szerintem az egész "fogszabis életbe" a legrosszabb. Egy műanyag sínbe tesznek ilyen masszát beteszik a szádba és rá kell harapnod (kb 1 percig bent lesz a szádba). Én be voltam parázva mert mondták hogy hányingerem lesz..mármint nem a doki:D fogszabisok. Az orrodon vegyél levegőt, ezt mondani fogják. Kicsit tényleg hányingered lesz meg én öklendeztem is.. És én nagyon hányingeres vagyok:D pl a háziorvos spatulával megnézi a torkom akkor is hányinger. Na de nem fogsz oda hányni nyugi:D felraknak a hátsó fogaidra tágító gumikat, hogy a vasgyűrű ne fájjon a felhelyezésnél. Na nekem ez kimaradt nem raktak tágítót és nem volt kellemes érzés... Amikor felrakták a fogszabit így zajlott:D: először is lepolírozta a doki a fogaimat letisztigatta stb. felrakták a vasgyűrűket,mint említettem nekem fájt mert nem tágították ki. Azután ragasztót tett a fogaimra és felrakta a breketteket ami egyáltalánnem fáj meg semmi. Eközben én fogtam a nyálelszívót amivel nem volt semmi gond:)
Utána berakta a drótot az se fájt meg semmi. Utána választottam színt amit ugye a brekettekre rak. Azt egy csipesz szerűséggel teszi rá ami egy ilyen furcsa érzés de nem fáj:) nekem ez összesen 25-30 percbe telt:) ja és csak a felülre rakták fel:D ma megyek alsóra:O erre már adtak tágítót és most kicsit fáj.. Remélem segítettem:D ne parázz
Szia!
Igen feltettek, az első másfél hét borzasztó volt, és 2 hétig tejberizsen éltem. Ki lehet bírni, nem rossz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!