Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozó kiválasztása?

Fogszabályozó kiválasztása?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy eddig csak fejben sikerült eldöntenem, hogy meg szeretném csinálni a fogaimat, ezért még nem beszéltem egyetlen egy fogorvossal, vagy jártam volna utána a dolgoknak. Annyit viszont tudok, hogy az egyik barátomnak sokáig éjszakai fogszabályzója volt és utána tértek át a rendesre, a másik barátom pedig egyből állandót kapott. Miért van az, hogy különböző, mi határozta meg, hogy az egyik ilyet, a másik olyat kapott?

Nekem a felső két szemfogam áll kijjebb a többitől (nem dőlésszögben, hanem alapból a gyökér is kijjebb van) ez az egyetlen, ami miatt szeretnék egyet. Akkor nekem melyik valószínűbb?

Valamint azt se értem, hogy miért van az, hogy ki kell néha húzni pár fogat a szabályozó előtt? Azért mert menthetetlenül tönkrementek? Mert a foghúzástól egy gyerekkori "kedves" élményem miatt nem szívesen vetném magam alá, de legutóbb például az orvosom azt mondta, hogy azért fájdulnak meg a fogaim, mert túl sok van és az állkapcsom meg túl kicsi. Akkor nekem is húzni fognak, hogy legyen hely? Az egyik bölcsességfogam már kint van.

2016. júl. 31. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia :) nekem is fogszabályzóm van, első két szemfogam állt ki, elmentem fogorvoshoz és ott tudtam meg, hogy azzal alig van vmi gond (én is azt hittem csak éjszakai lesz) aztán kiderült, hogy alsó fogsorom elvan 'csúszva' ami állítólag elég nagy gond, így kaptam állandót. A bölcsesség fogad előre nyomhatja a fogsorod, amitől rosszabb lesz, és ha nem fér el az plusz gond, mert akkor hova mozogjon a többi?

Lehet, h nem jól tudom, akkor bocsi

2016. aug. 1. 17:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy offolok, nekem is a szemfogaimmal vannak gondok és én is el akarok menni. Első neked kb.mennyi idő míg helyre rakják, meddig lesz fennt? Illetve milyen típusú fogszabid van? Igaz, hogy a damon fogszabi gyorsabb, hatásosabb?
2016. aug. 1. 21:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nekem eléggé sok fogam van, és egy a fogaim elég sorosan egymáson vannak, ezért gondolom előtte mindenképp ki kellene húzni néhány fogat - amit semmi kép nem akarok - mert az alsó fogsoromat egy kicsit bedűtötte emiatt, viszont az kevésbé látszik, mint egy szemfog.
2016. aug. 2. 00:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Kérdező, te hova valósi vagy? Hány éves?
2016. aug. 2. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!