Nyitva hagyott fog fajni fog?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam fogorvosnal,szemfog tomes kellett de kiderult nagyonb baj igy kiszedett valami ideget v mit,nem tomte mert azt mondta hogy ha betomi befogok dagadni,igy gyogyszeres vattaszeruseget nyomott bele,vegulis mondta hogy ha kiesik nem baj,de tegnap rakta bele ma kiesett :/ kedden mek vissza gyokertomesre,felek h fajni fog h tatong rajta a lyuk,:( mondta a doki ha fajni fog akkor a falat kaparom,lehet e valamit ratekerni v beletenni vagy oblogetni h ne gyulladjon be?volt valaki hasonlo helyzetben?2016. júl. 22. 08:44
1/5 anonim 

válasza:

nem lesz semmi baja- nem fog fájni, mert kiszedte belőle az ideget (azon keresztül érezted a fájdalmat) most nyitva van, így tud lemenni a gyulladás. Majd kedden kitisztogatja és ha úgy látja, hogy lement a gyulladás beteszi a gyökértömést - majd pár nappal később a felső tömést, és sokáig jó kis fogacska lesz az még.
2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt:) vigyazok ra ovatosan eszek nehogy belemenjen valami :)
2016. júl. 22. 11:31
3/5 A kérdező kommentje:
Am ugy kiszedte az ideget h megsem ereztem,pedig irtora feltem tole bar kaptam szurit meg kertem is megegyszer:) jah amikor vegzett h megnezze mennyire lett jo bedugott egy tut a gyokercsucsig es ugy csinalt egy rontgenkepet :) de igen feltem a szemfogtol :) remelem nem lesz baja es sikerul megujitani :)
2016. júl. 22. 11:41
4/5 anonim 

válasza:

Nem fog fájni, ha nem tömődik el, vigyázz nagyon evésnél, hogy ne menjen bele semmi, és szívógasd a fogad, hogy a váladék kijöjjön.
5/5 anonim 

válasza:

Nem kellene már ennek fájnia ha kiszedte az ideget belőle. Ha fáj akkor mindenképp maradt benne ideg.
Az én gyökérkezelésemnél is nyitva hagyta a fogat az orvos. Először rakott bele egy gyógyszeres vattát. Mondta, hogy ezt a vattát sima vattával lehet cserélni naponta kétszer. Esetleg kipróbálhatod ezt, de ne tömködd tele a fogad vattával. Csak épp egy picit rakj bele. Így nem a számba folyt a genny és a fogba sem ment túl sok minden. 1 hét múlva kaptam gyökértömést, akkor kitisztította az egész fogat, nem volt semmi gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!