Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az létezik, hogy a sok energia...

Az létezik, hogy a sok energiaital leoldotta a fogkövet? :D

Figyelt kérdés
2016. júl. 17. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de de a fogzománcot is, úgymint a szénsavas üditők is, ha túl sokat iszol ilyet, akkor a fogaidnak vége.
2016. júl. 17. 14:50
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Ki van zárva, semmi olyan anyagot nem tartalmaz.

Inkább sárgítja.

Emellett előbb-utóbb károsítja a szíved, hosszú távon pedig veseköved is kialakulhat, és még sorolhatnám a "rendkívül előnyös" hatásait.

És most ugyan lepontozhatsz te, és a többi energiaitalfüggő barátod, de az igazság néha fáj.

2016. júl. 17. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2.: De van benne szénsav (persze ezen kívül is nagyon káros a fogyasztása). Leoldhatja a fogkövet, de ez semmi jót nem jelent, mert a zománcot és az ínyt is ugyanúgy roncsolja.
2016. júl. 17. 15:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit! Sőt mindenkit zöldeztem! Felmerült egy kérdés, és megválaszoltátok, szóval... tetszik v nem tetszik, de hasznos válaszok:D
2016. júl. 18. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Régi öregek szöggel vakargatták a fogokat, és semmi bajuk nem volt . .
2016. júl. 18. 11:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Én véletlen megütöttem magam, és megrepedt a fogkő amúgy.
2016. júl. 18. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy szem cseresznye törte el a fogam... Semmilyen szénsavas üdítőt nem iszom, rendszeres ápolás és fogorvos ellenőrzése mellett történt ez. Szimpla genetika az én esetemben.

Mellesleg a szénsav oldhatja a fogkövet de a zománcot is.

Viszont az emberek az energiaitallal kapcsolatban el vannak tájolódva.

Egy csésze kávé ártalmasabb, mint egy doboz energiaital. Az energiaitalok veszélye abban rejlik, hogy sokan üdítőként iszák, mert semmi hatást nem éreznek. Maga a taurin és a red bull által használt arginin a veszélyes, de csak ha nagy mennyiségben fogyasztjuk. Ugyanis a taurinnak pl. szívizom erősítő hatása van, nagy mennyiségben viszont túlságosan elvastagodhat, ezert veszélyes.

A kávé és a gyógyszerlobbi még mindig erős, ezért egyértelmű, hogy miért jelentetnek meg olyan dolgokat, amik más dolgokat negatívan tüntetnek fel.

2016. júl. 23. 08:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Hol veszélyes a taurin meg az arginin?

A koffein az egyetlen ami veszélyes benne, de ahhoz meg kell inni belőle vagy 3 litert. A taurin veszélye kb. 12 liternél jönne elő, de ennyit vízből se lehet meginni. Csak kicsit kell a neten kutakodni és általános iskolai matekkal kiszámolni miből mennyi a maximum határérték...

Jó lenne arra is rájönni végre, hogy a Redbull semmivel se különb a többi terméknél már, csak az árával tűnik ki.

2016. szept. 18. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!