Valaki próblta az emmi dent fogápoló szettet? Milyen tapasztalataitok vannak?
Most szereztem be az Emmi-Dent Platinum típusú készüléket, eddig csak 3 alkalommal használtam.
Fogszabályozás vagyok, tehát fokozottan figyelnem kell a fogaim állapotára. Nekem fogkövem szerencsére nincs, bár 3-6 havonta jártam eddig dentálhigiénikushoz, inkább az okozza problémát, hogy elszíneződés van az alsó fogsornál. A felső fogsort valahogy jobban tudom tisztítani.
Nos, amióta használom, láthatóan halványodott az elszíneződés is, fogkő nincs, összességében pedig jóval tisztábbnak érzem a fogaim, mint a szimpla manuális és elektromos + speciális fogkefék együttes alkalmazása mellett. Hátul érzékenyek a fogaim, ínyvisszahúzódás miatt, de eltűnt a fájdalom a 2. nap használat után. Előfordult, hogy túl erősen dörzsölöm a fogaim, főként szerintem amiatt vérzett az ínyem, azonban itt nincs szükség dörzsölésre és el is múlt a vérző íny problémája is.
Nem tudom, hogy a szokásaim változása vagy a készüléknek köszönhető, de mindenképp pozitívum számomra :)
A fogszabisoknak mondjuk kicsit para lehet, hogy nekem pl. önligírizós készülékem van, esztétikus, és 1-1 brackettnél észrevettem, hogy fel-le mocorog, mintha eltört volna. Természetesen szó nincs ilyesmiről, valószínűleg a fejben található mágnes, ami az uh rezgést adja, lehet hatással rá, mindenesetre megijesztett a jelenség, ugyanakkor rendesen zár és tartja az ívet :)
Összességében ajánlom a készüléket! Én azért választottam a Platinumot, mert állítólag 4x hatékonyabb, mint a sima metallic típusú fogkefe, nekem megérte a felárat érte.
Mindenképp hosszútávra tervezek vele, komolyabb műtéti (állcsont) beavatkozásom lesz, így a gyógyulásnál is fontos lesz a szájhigiénia maximalizálása.
Szívesen olvasnék én is élménybeszámolókat azoktól, akik megvásárolták a készüléket és hosszabb ideje használják már! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!