Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyulladt ínyről szednek le...

Gyulladt ínyről szednek le fogkövet?

Figyelt kérdés
20éves vagyok és azt vettem észre, hogy fogínysorvadásom van olvastam róla nagyon elkeserített viszont úgydöntöttem én nem adom fel! Az ínyem most agresszivan be van gyulladva amiről a fogkövet nehéz illetve nagyon fájdalmas leszedni. Lacalut fogkrémet cserszömörcés valamint paradontax szájvizet használok rutascorbit gyógyszert szedek és növeltem a C-vitamin adagom. Valami ötlet, hogy mivel tudom még gyorsabban megszüntetni a gyulladást? Valamint aki fogínysorvadással küzd ő adhatna nekem tapasztalatot és tanácsot. Sajnos a felső fogsoromban agresszivan elindult a sorvadás. Mindenképpen elvesztem őket? Amint megszűnik a gyulladás leszedetem a fogkövem és felkeresek egy paradontológust.

2016. jún. 19. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:

A fogkövet nem az ínyről, hanem a fogról szedik le.

És igen, ezt gyulladt ínynél is megcsinálják.

2016. jún. 19. 16:59
 2/3 anonim ***** válasza:

A fogról szedik le, az íny alá is bemennek, mert ott is van.

Nekem is az egész be volt gyulladva, megcsinálják akkor is mert az irritálja, a baciktól gyullad be. Sajnos nem fog elmúlni mástól. Ha úgy látja a doki kapsz érzéstelenítőt, nekem nem kellett pedig én aztán nagyon parázós vagyok, 1 kis nyugtató alap sajnos. Leszedte 2x, 3. alkalommal csak ahol még talált és lepolírozta. 1 hónap múlva kontroll és akkor mondta hogy teljesen lecserélődött a szövet, szép halványrózsaszín azóta.

Ha hajlamos vagyok akkor 4-6havonta fogkőleszedés (én is 6 havonta járok) elektromos kefe, mosás lehetőleg minden étkezés után, az esti a legfontosabb, után nincs evés, csak tiszta víz max, doki által megtanított(kérd meg hogy mutassa meg) módszerrel , puha sörtés soft legyen a fej, parodontax fogkrém, corsodyl heti 1x, fogselyem.

2016. jún. 19. 20:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :)
2016. jún. 19. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!