Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A Semmelweis fogászaton...

A Semmelweis fogászaton (Szentkirályi utca) szükséges TB, hogy ellássanak?

Figyelt kérdés

2016. jún. 11. 11:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%
Nem.
2016. jún. 11. 11:20
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. jún. 11. 11:24
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy nem küldenek el, viszont szép büntetést kaphatsz, ha nem fizeted a TB-t.
2016. jún. 11. 11:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Most igen vagy nem? :D
2016. jún. 11. 11:43
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

Ellátni ellátnak, de fizetned kell érte kb 5e-50e ft-ig terjedő összegben, ez függ a kezeléstől.

Olcsóbb lenne egy magánfogorvos.

2016. jún. 11. 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

Hagyjuk már a hülyeségek terjesztését! Minden magyar állampolgárnak jár az ingyenes egészségügyi ellátás. Az orvos ezt nem tagahatja meg.

Ha a tb nincs fizetve az adóhátralékot keletkeztet, amit attól függetlenül behajtanak, hogy voltál-e orvosnál vagy sem.

2016. jún. 11. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:
61%

Kösz a 0%-ot, én csak a kérdésre válaszoltam, azaz hogy: ellátni ellátnak, a kérdező ettől függetlenül tudja, gondolom, hogy köteles tb-t fizetni.

Első voltam

2016. jún. 11. 14:40
 8/11 anonim ***** válasza:
84%

Csak a sürgősségi ellátáshoz nem kell fizetni.

Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha muszáj, kihúzzák a fogad.

Pontosabban a sürgősségi ellátás körébe tartozik:

- a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása (visszahelyezés, sínezés, gyógyszeres kötés, foghúzás),

a fogból kiinduló gyulladások ellátása (fog üregének megnyitása, foghúzás);

- a fogmeder gyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése;

- a szájüregen belüli tályog megnyitása;

- a nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása;

- a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása;

- állkapocs-ficam visszahelyezése;

- a frissen tört állcsont nyugalomba helyezése;

- a háromosztatú ideg által kiváltott roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása, valamint

bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása (tampon, fedőkötés, véralvadást fokozó gyógyszerek helyi alkalmazása, varrat).

Az összes ellátásért külön kell fizetni.

Mindezt megtalálhattad volna magad is, hiszen „a GOOGLE a barátod”:)

2016. jún. 17. 12:38
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi, köszi:)

Írok is az adminoknak, hogy alakítsák át

az oldalt, hogy rögtön a google-re vigyen, hiszen valójában mindent megtalálsz ott, csak türlemesnek kell lenned :) Lényegtelen, hogy a találati listában szereplő oldalak nagy részét nem frissítették egy ideje, és te esetleg olyan választ szeretnél a kérdésedre, ami aktuális és mások tapasztalatából származik:)

A google-t használni én is tudom, de nem mindig megbízható az eredmény. Reméltem, hogy olyanok válaszolnak, akik már voltak hasonló helyzetben.

Ha nem tudsz, és nehézséget okoz a válaszadás ne válaszolj, nem kell a google-t használnod miattam, csak görgess lejjebb.

Nem terveztem ilyen terjedelmes kommentet, de elegem van, hogy az oldalon minden harmadik válasz az, hogy a GOOGLE a barátod...

Az értelmes válaszokat nagyon ksözönöm! Azért gondoltam, hogy nem kell TB, mert egyrészt gyakorló intézmény, másrészt több ismerősömtől hallottam, hogy teljesen ingyenes, és ezért pl sok hajléktalant is kezelnek itt. (Nekem van TB-m, az egyik rokonomnak kellett volna.)

2016. jún. 18. 23:26
 10/11 bensdorp ***** válasza:
A hajléktalanok jogosultak a nem sürgősségi ellátásra is, igen, mivel az állam megfizeti utánuk az egészségügyi szolgáltatási járulékot, de ehhez regisztrált hajléktalannak kell lenni.
2016. jún. 29. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!