Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez alapján menthetőek a fogaim?

Ez alapján menthetőek a fogaim?

Figyelt kérdés
Több lyukas fogam is van, de sose fájnak, csak most kezdett el enyhén sajogni az egyik, nem durván, inkább csak érzem szóval végre úgy döntöttem jobb elmenni egy orvoshoz. Ilyen mértékű fájdalom alapján nem kell kihúzni vagy még így is van rá esély?
2016. jún. 10. 01:14
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Betömi és kész. Ha nem fáj két dolog lehetséges. Vagy nem ért még ideget a rohadás, vagy már ideget ért és érzéketlen. Előbbi szimpla tömést jelent, utóbbi gyökérkezelést, húzást. Ha a pulpakamra még sértetlen akkor menthető a fogad. De általában csak a legvégső esetben húzzák ki. A gyökérkezelést pedig nem ajánlom, mert utána egy halott fogad lesz ami könnyen pattan törik és a vége húzás lesz.
2016. jún. 10. 01:53
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Körülbelül 15 éve élek gyökérkezelt, betömött foggal, és semmi baja!
2016. jún. 10. 02:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha már sajog, akkor baj van. Ha időben elmentél volna, akkor még meúsztad volna sima töméssel, most már lehet gyökérkezelni kell majd a fogad, egyből nem fogják kihúzni.
2016. jún. 10. 06:57
 4/9 anonim ***** válasza:

mindenképp tömesd be.

Én jövőhéten megyek vissza 4. alkalommal, a negyediket tömi. De ezen kívül minimum még egyszer kell, mert egyszerre csak egyet töm, még ha egymás mellett is vannak.Most még megmentheti, nekem már húzni kellett lent hátul, mert hanyagoltam, meg "nem fájt", csak néha. Ezzel megsz...ptam, mert az előtte lévőre is átment, az is lyukas lett, bár remélhetőleg azt még időben betömte. 20L

2016. jún. 10. 15:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Most komolyan én vagyok lepontozva aki szakmailag alá tudja támasztani, és igazolni hogy így van ahogy mondom? Komolyan ez az oldal nagyon hiteles.
2016. jún. 10. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
És az erre az oldalra írkáló emberek zöme is.
2016. jún. 10. 15:21
 7/9 anonim válasza:
Valóban, ha már fájdalmat érzel, akkor nagyobb a probléma. A lényeg, hogy keress fel egy jó fogorvost, aki megfelelő kezelést ajánlja majd a gondodra. Továbbá egy digitális panoráma röntgen készítésével fel tudja mérni a fogaid állapotát, amelynek segítségével a még panaszt nem okozó, szuvasodásnak indult fogakat is látni fogja. Így időben tudja majd kezelni a romlásnak indult fogakat. Ne halogasd, ne félj! Szedd össze a bátorságod és csináltasd meg, hogy később ne legyen nagyobb baj! Hidd el, később megköszönöd majd magadnak! ;)
2016. jún. 10. 16:19
 8/9 anonim ***** válasza:
képeket...
2016. jún. 10. 19:45
 9/9 anonim válasza:
mi lett végül?
2022. okt. 16. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!