Akinek van/volt fogszabályzója vagy fogívtágítója az tud nekem segíteni?
Szia! :) Nekem már kb. másfél éve levették, jó hosszú utam végére érve a fogszabályozással.
Szóval íme: A felrakás teljesen fájdalommentes, nekem az elején savval simává tették a felületet, annak kicsit szúrós íze van. A ragasztgatás minden, csak nem fájdalmas. Unalmas, sokáig nyitva van a szád (de van, hogy kipöcköli) és nyilván, turkálnak benne, ami sose élvezetes dolog. De nem fáj. Nekem olyan szerkezet volt amibe nem kell gumi minden fogra, csak a szerkezet meg a drót, húzza magát. A fájdalom egy olyan dolog ,amivel még nem volt dolgom előtte. Nem egy egy helyre sugárzó fájdalom, hanem egy egész fogsorodban feszülő, mindig jelenlévő fájdalom. A rágás, beszéd nehéz az első napokban, kényelmetlen érzés, de egy idő után abszolút hozzá lehet szokni, nem is fáj. Ez kb. másfél hét. Aztán amikor húznak rajta, akkor pár napig megint kényelmetlen a dolog, de ez nem egy olyan procedúra, ami végig fájni fog. Az eleje nehéz, aztán már csak ott van. Észre se lehet venni, a részeddé válik :) Ne aggódj, sokkal több pozitív dolgot hoz a fogszabályozás, mint amennyire kellemetlen.
Szia. Nekem 2015.dec.15.-óta van fogszabim. Akkor ragasztottak felsőt de gyűrűt még nem tettek. olyankor vigyázni kell mert ha nem ragad/szárad meg rendesen a ragasztó lepottyanhat ha eszel. A ragasztás nem vészes.Beragasztózzák a fogadat a breketteket és egyesével felragasztják.utána meglámpázzak hogy gyorsabban száradjon a ragasztó. ha az osszeset felragasztotta belefűzi a drótot. én minden egyes alkalommal választhatok színt.A gyűrűt azt nme hiszem hogy elso alkalommal felteszik mert azt a fogadra méretezik. Ha mégis nem fáj csak kellemetlen. annyi az egész hogy feltolják a fogadra és abba kötik bele a drótot.ha felteszik húzatni fogják a fogaidat. Itt fájnak a fogaid és enni is óvatosabban kell majd. ALmába ne harapj bele,ne egyél ragadósat mert leeshet a brekett. Mikor majd mész vissza lehet hogy vesznek le mintát ami olyan hogy feltolnak/ letolnak a szájpadlásodra egy mentolos rágó izű nem tudom mit :D kb. 30 másodpercig benne kell lennie a szádban utána kiveszik és ebből készítik a mintát amit minden alkalommal vinni kell magaddal.Ha valami kérdésed van írj privibe!! remélem tudtam én is segíteni!! nem kell félni tőle nem fog harapni.:)
U.i:Én nagyon szeretem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!