Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől van hogy valakinek...

Mitől van hogy valakinek sárgák a fogai valakinek meg nem?

Figyelt kérdés

én dohányzom,nyilván az is rátesz,de mikor nem dohányoztam , akkor is sárgák voltak,nem teljesen de nem is fehérek .

gondolom ez összefüggésbe lehet az egész testtel,hogy milyen anyagokat választ ki stb. a nyál összetételére.

2016. jún. 1. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

genetika

és persze lehet rajta rontani (nem megfelelő ápolás, dohányzás, kávé, bor, tea nagyon gyakori fogyasztása)

de egyes gyógyszerektől is lehet

sőt van olyan szájvíz is, ami sárgítja a fogakat

2016. jún. 1. 13:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen függhet mástól. Egyrészt örökölhető az alap árnyalat. Közrejátszhat az is, milyen antibiotikumokat kapott gyerekként az ember.
2016. jún. 1. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Étkezés,milyen gyakran és meddig mosol fogat,genetika.

Egy ismerősöm reggel-este mos fogat,elektromos fogkefével és 2 percig, 2 hetente fogporral is, évente 2x jár fogfehérítésre nem cigizik,nem dohányzik, egészségesen étkezik és sportol. Neki tényleg virítanak a fogai :D

Viszont vannak akinek alapból rosszak a fogai,hiába mossa. Genetikailag is lehetnek alapból vkinek rossz fogai,szerintem.

Én naponta 1x mindig, 2x már ritkábban szoktam, hetente 3x ha napi 2x mosok. Sokszor elfelejtem. Reggel az mindig fix szokott lenni. Fogport már én is beszereztem :D

Ha lesz pénzem fogkőleszedésre vagy fogfehérítésre elmegyek aztán jobban oda figyelek. Mondjuk én sok teát,üdítőt iszok. Kávézok napi 2x, colát is sűrűn iszok.

2016. jún. 1. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az egészséges fog nem fehér. A ma elvárt fehérséget csakis fehérítéssel lehet elérni.
2016. jún. 1. 13:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Genetika szerintem is. Én kávézom és cigizek is mégis viszonylag fehérek. Persze nem olyan sztárosan fehér, nem járok fogfehérítésre. Viszont moshatom én egész nap, könnyen lyukadnak. Van aki meg alig mossa, és egy lyukas foga sincs. Szóval genetika.
2016. jún. 1. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!