Mitől van hogy valakinek sárgák a fogai valakinek meg nem?
én dohányzom,nyilván az is rátesz,de mikor nem dohányoztam , akkor is sárgák voltak,nem teljesen de nem is fehérek .
gondolom ez összefüggésbe lehet az egész testtel,hogy milyen anyagokat választ ki stb. a nyál összetételére.
genetika
és persze lehet rajta rontani (nem megfelelő ápolás, dohányzás, kávé, bor, tea nagyon gyakori fogyasztása)
de egyes gyógyszerektől is lehet
sőt van olyan szájvíz is, ami sárgítja a fogakat
Étkezés,milyen gyakran és meddig mosol fogat,genetika.
Egy ismerősöm reggel-este mos fogat,elektromos fogkefével és 2 percig, 2 hetente fogporral is, évente 2x jár fogfehérítésre nem cigizik,nem dohányzik, egészségesen étkezik és sportol. Neki tényleg virítanak a fogai :D
Viszont vannak akinek alapból rosszak a fogai,hiába mossa. Genetikailag is lehetnek alapból vkinek rossz fogai,szerintem.
Én naponta 1x mindig, 2x már ritkábban szoktam, hetente 3x ha napi 2x mosok. Sokszor elfelejtem. Reggel az mindig fix szokott lenni. Fogport már én is beszereztem :D
Ha lesz pénzem fogkőleszedésre vagy fogfehérítésre elmegyek aztán jobban oda figyelek. Mondjuk én sok teát,üdítőt iszok. Kávézok napi 2x, colát is sűrűn iszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!