Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 10-12 rossz fog milyen betegsé...

10-12 rossz fog milyen betegségeket tud okozni mondjuk 15évesen?

Figyelt kérdés
Nos..hát eléggé rosszak a fogaim 15 évesen és suli után,vagyis nyáron szeretnék elmenni a fogászatra,csak arra vagyok kiváncsi hogy ha nem csináltatnám meg akkor a későbbiekben milyen betegségeket hozhat :/
2016. máj. 31. 18:25
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és a fogcsináltatás az fájdalmas? mondjuk gondolom nem kellemes érzés de hogy csinálják? mi a menete? mert nem nagyon tudom :/ de nem igen félek,csak régebben féltem elmenni nagyon,de most már azt hiszem túlszárnyaltam a félelmem,csak még egy kicsit félek :D
2016. máj. 31. 18:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp csináltasd meg a fogaidat, minél előbb! Nem csak hogy különböző gyulladások alakulhatnak ki az ínyedben, de ki is hullhatnak a fogaid, amiket aztán műfogakkal pótolni elég drága és ciki lesz... Szóval ne hagyd, hogy odáig fajuljon a dolog!

A "fogcsináltatás" pedig eléggé attól függ, hogy mit kell csinálni, mitől "rossz" egy-egy fog. A lyukas fogat be kell tömni, a fogkövet el kell távolítani stb...

2016. máj. 31. 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ne halogasd bátran menj el fogorvoshoz. Fiatal vagy csináltasd meg még időben. Rengeteg betegséget okozhat, pl lehet gyulladt gócos fogad van/lesz, ettől izületi problémáid lehetnek, hullhat a hajad. Kialakulhat ciszta, hogyha gyulladt is fogad fájdalmas lehet az eltávolítása. Nem kell megvárni, hogy fájjon, letörjön.

Tapasztalatból mondom, nekem is 15 éves korom körül kezdtek elromlani a fogaim, sajnos nem foglalkoztam vele eleget, egy ideig eljártam aztán szájsebészeten kötöttem ki ami horror volt. Azóta eltelt 10 év végre vettem a bátorságot elmenni a fogorvoshoz, amit nem bántam meg, mert igaz volt szenvedés na nem azért mert fájt, hanem mert rettegek a vértől. DE így is újra végig csinálnám, hogy egészségesek legyenek a fogaim, illetve sokkal jobb, hogy azokat a fogaimat amik már nem voltak menthetőek kihúzták. Ha most elmész mindezt megelőzöd. Sok sikert! :)

2016. máj. 31. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Minel elobb csinaltasd meg, nem riogatasbol, de a falunkban most halt meg egy fiatal pasi, mert egy rossz foga miatt vermergezest kapott. Meg csunya is, fajhat is majd, ha nem csinaljak meg.
2016. máj. 31. 21:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat :) jól estek ezek a ''biztatások'' és nyáron inkább én is elmegyek a fogászatra :)
2016. máj. 31. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!