10-12 rossz fog milyen betegségeket tud okozni mondjuk 15évesen?
Mindenképp csináltasd meg a fogaidat, minél előbb! Nem csak hogy különböző gyulladások alakulhatnak ki az ínyedben, de ki is hullhatnak a fogaid, amiket aztán műfogakkal pótolni elég drága és ciki lesz... Szóval ne hagyd, hogy odáig fajuljon a dolog!
A "fogcsináltatás" pedig eléggé attól függ, hogy mit kell csinálni, mitől "rossz" egy-egy fog. A lyukas fogat be kell tömni, a fogkövet el kell távolítani stb...
Szia, ne halogasd bátran menj el fogorvoshoz. Fiatal vagy csináltasd meg még időben. Rengeteg betegséget okozhat, pl lehet gyulladt gócos fogad van/lesz, ettől izületi problémáid lehetnek, hullhat a hajad. Kialakulhat ciszta, hogyha gyulladt is fogad fájdalmas lehet az eltávolítása. Nem kell megvárni, hogy fájjon, letörjön.
Tapasztalatból mondom, nekem is 15 éves korom körül kezdtek elromlani a fogaim, sajnos nem foglalkoztam vele eleget, egy ideig eljártam aztán szájsebészeten kötöttem ki ami horror volt. Azóta eltelt 10 év végre vettem a bátorságot elmenni a fogorvoshoz, amit nem bántam meg, mert igaz volt szenvedés na nem azért mert fájt, hanem mert rettegek a vértől. DE így is újra végig csinálnám, hogy egészségesek legyenek a fogaim, illetve sokkal jobb, hogy azokat a fogaimat amik már nem voltak menthetőek kihúzták. Ha most elmész mindezt megelőzöd. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!