Meddig tart egy gyökérkezelés?
Van egy fogam ami be lett tömve, de időről időre újra fáj. Tegnap már azt hittem falnak megyek, 0-24. Rettenetesen félek az ilyen kezelésektől, de eljutottam arra a pontra, hogy nem érdekel, szedjék ki, csináljanak vele valamit (bár örülök, hogy a fogorvosom bármelyik fogamat betömi, sok fáj utána is...)
A kérdésem az lenne, hogy meddig tart egy gyökérkezelés? Heti kétszer van rendelés, szóval heti kétszer tudnék menni, ez a maximum. A gond az, hogy nagyon szűkös az időm, mert 2-3 hét múlva el kell utaznom és ki tudja mikor jövök haza.
Nem biztos, hogy ha fáj, akkor tudja gyökérkezelni, ha olyan, akkor kihúzza.
Ha meg tudja, akkor hetente egyszer kell menni és 3-4 hétig, vagy attól függ, hogy melyik fogakról van szó, ha hátsó nagyról, akkor még további is eltart.
Nem egy rövid mulatság a gyökérkezelés.
Nekem még nem volt, nálam sajnos ha fájt és tömött fogról volt szó, ki kellett húzni, de a párom egyszer 5 hétig járt fogorvoshoz gyökérkezelés miatt.
Nekem 3 alkalommal kellett mennem és azt hiszem két hét alatt lett kész.
1. alkalommal csak kifúrta a fogam, hogy gyulladás elmúljon.
2. alkalommal röntgenezte és gyökérkezelte a fogam. Ez volt a leghosszabb, kb. 1,5 órát ültem a székben.
3. alkalommal pedig betömte a fogam.
A második fogamat gyökérkezelik szeptember óta.
Mindkettő gyulladt volt. A második nagyon nehezen gyógyult, még mindig gyógyszeres tömés van benne.
Először rtg, majd kiidegelik...nem fáj!
Aztán kapod a bele a gyóygyszert. Ez elvileg egy alkalommal zajlik le. Egy-két hét eltelik és akkor mész vissza. Nekem maradt panaszom, így cseréltek benne gyógyszert.
Tehát nagyon ember/fog függő. :) Köszönöm a válaszokat és a tapasztalataitokat.
Ma nem olyan vészes (egyelőre) mint tegnap volt, de a nyelvemmel érzem, mintha kicsit meg lenne duzzadva a bizonyos fog körül az ínyem, gondolom akkor ez gyulladás lesz.
Cataflamom van itthon, édesanyámtól kaptam, mert állítólag gyulladáscsökkentő is, bár nekem sosem használt, de valahogy ki kell húzni a fogorvosig.
Egyik ismerősömnek nagyon fájt a foga 5 kezelés után húzás lett a vége és látszott is mennyire gyulladt.
Az én fogam is nagyon fájt, aludni nem tudtam tőle, én azt kértem húzza ki.
Egy másik fogam viszont kellett kezelni, 3 gyökérkezelés volt de az nem járt ekkora fájdalmakkal előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!