Volt itt valakinek ferde harapása? Hogy oldódott meg?
Kiskoromban nem kaptam fogszabályzót.
A fogaim nem csálék, viszont nem tudom egyenesen összezárni a fogsorom. Eléggé zavar, de azt hittem ez az állkapcsom degenerációja, viszont a legutóbb a fogorvos mondta hogy fogszabályozó segíthet.
Viszont olyanokat olvastam hogy felnőtt fogszabályozás nagyon drága és csak állandót lehet feltetetni valamint gyakran foghúzással jár.
23L
Nem ferde, hanem keresztharapás. Ferdesíkkal szokták kezelni, de van hogy bracketteket is kell ragasztani (mind az általános értelemben vett fogszabályzónál). Ferdesík: [link]
Ha nincsen torlódás, akkor nem szükséges fogat húzni.
A fogszabályzás egy megtévesztő elnevezés, mivel konkrétan a fogakat nem lehet szabályozni (sem az alakjukat, sem a korona és a gyökér egymáshoz viszonyított szögét). Fogszabályzáskor minden esetben magára az állcsontra hatnak, úgy hogy a fogakkal erőt fejtenek ki. A csont a megfelelő erő hatására az egyik oldalon leépül, a másikon pedig újraépül, miközben a gyökércsúcs (ahol az ideg belép a fogba) egy helyen marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!