Tisztában vagyok vele, hogy van egy lyukas fogam és, hogy azt minél hamarabb be kéne tömni, hogy nehogy tovább rontcsolódjon. De nagyon parázok az ilyen érzéstelenítő terén. Irtózok a tűtől és az egyéb szuritol. Nagyon fáj a fogtömés? Fáj az érzéstelenítő? Mit szoktak csinálni fogtöméskor? akkor fáj a fogtömés ha nem kérek érzéstelenítőt? Köszönöm a válaszokat előre is♡
Fúrnak a fogadba egy nagyobb lyukat, amibe beleteszik a tömést. Ha hozzáértő orvoshoz mész, akkor nem is érzed az érzéstelenítőt. Én is paráztam tőle egy ideig, de nemrég kaptam egyet egy jó fogorvostól, és egy kis kellemetlenséget sem éreztem. Persze nem mindenkinél ugyan olyan. A fúrás inkább a rossz része, no meg az, hogy szuri után pár óráig zsibbad az arcod. Bár én azon is jót röhögtem magamon.:D Kinek a pap, kinek a papné. Ha nem kérsz érzéstelenítőt, akkor eléggé kellemetlen lesz amikor fúrja, ki lehet bírni nem arról van szó, de azért érzed. Igaz, én injekció mellett is éreztem valamennyire.
2016. ápr. 30. 22:27
2/5 anonim válasza:
Kisebb lyukas fogaknál nem is mindig kell érzéstelenítő.
Nekem tömtek már a nélkül és nem fájt. Ha viszont nagyobb a gond, akkor a szúráson gyorsan túlleszel.
2016. ápr. 30. 22:43
3/5 anonim válasza:
Ha nincs túl elhanyagolva és nem túl mély a szuvasodás, akkor injekció sem kell, mert nem fáj, de ha sokáig halogatod, akkor fájdalmas lehet anélkül. Addig menj el fogorvoshoz, ameddig nem fáj a lyukas fogad. Én soha nem kértem fogfúráshoz érzéstelenítést, és soha nem fájt.
2016. máj. 1. 07:55
4/5 A kérdező kommentje:
Jolvan. Köszönöm a tanácsokat! Szánok egy kis időt és összeszedem a bátorságom és rászánom magam egy fogtőmésre.
2016. máj. 1. 11:39
5/5 anonim válasza:
Én nagyon beszari vagyok, úgyhogy nálam szó sem lehet érzéstelenítő nélkül bármit csinálni , injekciót előtt pedig kérhetsz lidocain sprayt így még a szuri sem fáj, én pont pénteken voltam egy alsó fogat tömni, és monda a doki hogy alulra nem nagyon szeretnek sprayt adni mert ha lenyelem akkor baj, de mondtam hogy vigyázok nem nyelem le mert mondom addig maximum csak nézzük :D
Ennek ellenére is érzel amugy ilyen hülye érzés s szurinál, de nem az éles szúró fájdalom, valamint a fúrást is érzed, ami szerintem érzéstelenítő mellet is rossz, de csak akkor ha nagy a lyuk, a mostaninál csak így gyengéden simogatta és annyi majdhogy nem kellemes volt, viszont az előtt elkezdte fúrni majd kicsivel később elővett egy másik fúrót ami érezhetően erősebb volt az elég kellemetlen érzés, de kibírható nem ordítottam:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!