Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szódabikarbóna veszélyei?

Szódabikarbóna veszélyei?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam a neten a szódabikarbóna fogászati használatáról,és a fogorvosok közül is van aki ajánlja,van aki nem?Milyen tapasztalataitok vannak vele?

Fehérnek elég fehér a fogam,így inkább fertőtlenítő célzattal használom,vagyis nem dörzsölöm vele,csak rákenem.

Van ennek valami veszélye?Károsítja a zománcot/ínyt?

2016. ápr. 22. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha csak beveszed a szádba akkor semlegesíted a savas PH t mivel a nátrium hidrokarbonát 8,5 ös PH jú de.

Szerintem ez a karcolási hisztéria egy baromság ,én is most foglalkozok a témával és az orvosi oldalak mind azt propagálják hogy ne dörzsöld vele mert összekarcolja vagyis elkoptatja a zománcot és utána még hamarabb lesz fekete a fogad . Persze az alternatív oldalak már nem ezt írják ...

De ha mélyebben utánanézel az anyagismeretben akkor kiderül hogy a relatív keménysége 2,5 míg a fogzománc 5-8 keménységű is lehet ,márpedig a relatív keménység kimondja hogy minden magasabb szám karcolja az alacsonyabbat tehát lehetetlen hogy elvileg a 2,5 ös por megsértse a szinte üveg keménységű fogzománcot .

Én csak pár napja dörzsölöm vele a fogamat de a fehéredéséen kívül semmilyen fénytörési mattulást nem látok és a nyelvem is kifejezetten síma érzetet érez a felületén .

Persze mint felületi kezelés nyilván kopik valami hiszen nem kémiai a fehérítés csak annak semmi nyomát nem látom hogy a zománc karcolódott volna .

Jó lenne ha valami nagyokos beszállna a vitába ne kelljen kiírnom nekem is a kérdést .

2016. ápr. 22. 20:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Nekem is sántít valami ebben a karcolási dologban,én kezdem úgy érezni,hogy egyes orvosok csak azért mondanak rosszat erről a módszerről,hogy a fizetős fehérítést válasszák az emberek.
2016. ápr. 23. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!