A fogkő leszedés fájdalmas?
de mit érzett? szúrt? lüktetett? és neki rossz is volt alatta, vagy esetleg gyulladt sorvadt volt ínye, mer az sem mindegy
érzékenyek nagyon fogai édesre, hidegre?
utána elmúlt neki?
Nem kimondottan fájt, inkább csak kellemetlen volt. Nekem mindig gondom volt, hogy fuldoklok, ha a számban turkál a fogorvos meg beteszi a nyálelszívót, az nagyon zavart, de maga a leszedés egyáltalán nem volt vészes.
Utána eleinte talán óvatosan kellett ennem, de semmi más következménye nem volt. Csak ilyen esztétikai, hogy nem láttam rajta a lepedéket, meg a nyelvemmel éreztem h nagyon sima a fogam felülete.
Remélem tudtam segíteni, bár már jópár éve volt, így csak ennyire emlékszem :)
jajj dehogy fáj:) nem tömés az, csak olyan, mintha reszelnék, vagy hogy is írjam a fogakat:)
max kellemetlen, de egyáltalán nem fájdalmas:)
sokan szeretnek ijesztgetni, nyugi nem fáj:)
nooo para:)
Attól függ, hogy amúgy milyen érzékeny a fognyakad. Nekem például nagyon érzékeny (visszahúzódott az íny több fogamon is), ezért pokoli fájdalmas volt, amikor leszedték, hiába kaptam rá érzéstelenítőt. De a doki megnyugtatott, hogy van, akinek még ennél is több injekció kell, úgyhogy a végére nem is voltam annyira zavarban. Viszont, amikor leszedték, utána hetekig nagyon érzékenyek voltak a fogaim hidegre-melegre is.
Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy leszedjék a fogkövet, mert különböző fogágyi betegségeket okozhat, végsősoron pedig - ezek folyományaként - akár a fogadat is elvesztheted. Csak bátran! :) Hamar túl leszel rajta!
Nekem csak az első két metszőfogamnál volt kellemetlen, a többinél nem zavart.
23/L
a fogkő leszedéstől nem törhet le fog, csak ha vitaminhiányod van
ha nem érzéstelenítést adnak akkor eper ízű zselés zsibbasztóval kenik be
válts fogdokit ennyi
az amalgámjaim meg nekem is sajogtak a hangtól mikor koncerten voltam, meg ha fóliára haraptam, de már nincs egy amalgámom sem, mérgező is, meg allergiás is vagyok rá, cseréltesd ki őket
körzeti dokinál olcsó, ha elöl tömik akkor meg ingyenes
de ahhoz menj aki a te körzetedhez tartozik (nem mindegy h belvárosi vagy vagy kertvárosi stb)
nekem is adtak zselés zsibbasztót, elviselhető volt, túl vagyok rajta és szép lett
mindenhol leszedte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!