Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elvágtam csípőfogóval 4...

Elvágtam csípőfogóval 4 helyen a fogszabályzó drótjait de az mégsem jön le. Mit tegyek? Hog szedhetem ki? nagyon fáj ha feszegetem de már 2 helyen lejöttek a kis pöckök. F

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 00:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
48%

tudod, van egy olyan mondás, a szépségért meg kell szenvedni.

ha meg nem vagy szép, legyél okos- az meg mission immpossible.

2016. ápr. 15. 17:38
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

Légy szíves próbáld meg értelmezni amit írtam: "Amikor a fogszabályzáson felteszik az ívet, azzal elkezdődik egy folyamat: az állcsont átépítődése. Ez nem szűnik meg attól ha lazítanak az íven vagy leveszik." Vagyis ne is számíts rá hogy a jelenlegi állapotban maradnak a fogaid attól hogy leszedik. Ha elvesztik az erőt, vagyis a stabilitást amit a fogszabályzó adott, akkor rossz irányba fognak dőlni vagy akár ki is mozdulhatnak. Persze kaphatsz rá retenciós ívet (kivehető fogszabályzó), hogy megmaradjanak ebben a pozícióban a fogaid, de mi a garancia rá hogy hordani is fogod mert esetleg kényelmetlen?

Az orvos felelőssége a sikeres munka, amihez az kell hogy befejezd a hisztit és viseld el a fogszabályzót. Az hogy le akarod szedetni, az kizárólag a TE felelőtlenséged, az orvosnak ehhez köze nincs. Ép elméjű orvos nem adná a nevét egy ilyen rossz döntéshez, maximum ha perrel fenyegeted.

"belenéztem de visszautasította.... most mit csinálhattam volna???" Mondjuk behúzod a farkadat és csinálsz egy még nagyobb hülyeséget: elkezded otthon leszedni egy koszos fogóval. De ha kicsivel több eszed lett volna elmentél volna a betegjogi képviselőhöz, hogy segítsen megoldást találni.

2016. ápr. 16. 00:28
 23/27 anonim ***** válasza:
33%

Jézusom, milyen érzéketlen b*rmok járnak ide... Egy GYEREKRŐL beszélünk, egy fiúról, nem egy felnőtt férfiről. Szerintetek tényleg az a normális, hogy valakinek két hónapig fájdalmak között kell élnie?? És természetesen mellette még legyen jó gyerek és kitűnő tanuló gondolom. A közérzetéről vagy a boldogságáról már nem is beszélve. Tipikus magyar "mindenki dögöljön meg és szenvedni kötelező" mentalitás. Ha a ti gyereketek szenvedne, akkor is belerúgnátok, hogy kussoljon a kölyke merta "szépségért" szenvedni kell és különben is legyen hálás amiért a szülei kifizetik??

Kérdező keress fel egy olyan fogorvost aki nem ilyen barbár, egyetlen fogszabályzós ismerősömtől sem hallottamk még, hogy a 2 hónapig tartó fájdalom normális lenne.

2016. ápr. 16. 02:35
 24/27 anonim ***** válasza:
32%
azt hittem egy hisztis p1csáról beszélünk...
2016. ápr. 16. 13:10
 25/27 anonim ***** válasza:

23: Ez mind szép és jó lenne, ha a fogszabályzás a szépségről szólna. De nem így van. Egészségügyi kockázatai vannak, ha valakinek nem szabályos a harapása: plakkretenciós felszínek nagyobbak (vagyis szuvasodás és lepedék okozta ínygyulladás veszélye), idegbecsípődés, arcidegzsába, idővel erősödő fejfájás, állkapocs ízület kopása, emésztési zavarok (a rossz rágás miatt) és ennek következményeként gyulladások és betegségek, önképzavar...

Vagyis nem lehet egy vállrándítással elintézni ha valakinek fogszabályzóra lenne szüksége. Főleg nem ha a saját gyerekedről van szó. Nem attól lesz boldog a gyerek, ha elkényeztetik. Felnőtt korban meg már sokkal komplikáltabb a fogszabályzás, mert az állcsont már nem rugalmas.

Mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Ez nem azt jelenti hogy valaki erősebben érzi, hanem hogy érzékenyebben reagál rá (pszichológiai okok miatt).

2016. ápr. 17. 11:57
 26/27 anonim ***** válasza:

Aha, de a hónapokig tartó fájdalmat el lehet intézni egy vállrándítással. Értem. Logikus. És ez még véletlen sem okoz semmilyen kárt az emberben... Ja igen, és fájdalom nélkül élni az elkényeztetés (wtf??). Gondolom te is az a fajta magyar vagy, akinél csak az a betegség ami vérzik... Lélek? Ugyanmár mi az! Mondjuk egy hosszantartó fájdalom nem csak a lélekben okoz kárt, de mindegy...

Nekem is azt mondták gyerekoromban, hogy fogszabályzó kell, de én megmondtam, hogy nem akarok. Ők meg hogy oké. És ennyi volt. Érdekes mód nem festették falra az apokalipszist mint te. Most meg felnőttként úgy döntöttem, hogy megcsinálom, elmentem az orvoshoz és azt mondta, hogy oké. Nem kapott a szívéhez, hogy úristen jó hogy nem haltam bele, hogy elodáztam... Egyik ismerősöm szintén felnőttként csináltatta meg, több fogát ki kellett húzni, mégsem fájt neki hónapokig, csak 3 napig...

2016. ápr. 17. 15:30
 27/27 anonim ***** válasza:
Nekem az első 4hónap fájt,de igen, kibírtam azt a 2évet,pedig én is utáltam.
2016. ápr. 18. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!