Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet fogszabályzót, csak...

Lehet fogszabályzót, csak dísznek?

Figyelt kérdés
Hülye kérdés, de én világ életemben fogszabit szerettem volna. A fogaimnak semmi baja, egyenes a fogsorom. De nekem nagyon tetszik a fogszabályzó. Lehet úgy, hogy csak díszítés képpen?
2010. ápr. 4. 22:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Lehet pénzért, de szerintem hülyén néz ki. Ez csak magánvélemény persze.
2010. ápr. 9. 22:13
 12/13 A kérdező kommentje:
Nekem meg nagyon tetszik! (:
2010. ápr. 10. 02:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Én csak megerősíteni tudom néhány előttem szóló válaszát.

Jó dolog, hogy a fogszabályozót ma már nem cikinek, hanem egyenesen divatosnak tartják a fiatalok, de nem szabad elfelejteni, hogy a fogszabályozó nem egy divatcikk, hanem egy gyógyászati segédeszköz.

Hidd el, akik fogszabályozót hordanak, megszenvednek vele a hosszú kezelési idő alatt. Van, hogy napokig nem tudnak normálisan rágni, annyira fáj nekik, nem is beszélve a fogszuvasodás veszélyéről. Rettentően oda kell figyelni a szájhigiéné fenntartására a kezelés alatt, különben kialakul a caries.

Amit valaki előttem írt, hogy létezik olyan, amit ki-be teszel, de ugyanúgy néz ki mint a rendes fogszabályozó olyan nem létezik. Van az állandó fogszabályozó, de ezt nem tudod kivenni, és van a kivehető, de ez meg nem úgy néz ki, mint az állandó. Ezeken nincsenek brekettek (zárak), csak max. egy fém ív látszik.

Azt pedig nem fogja egyik orvos sem megcsinálni, hogy feltesz neked egy fogszabályozót, aztán mondjuk 2 év múlva visszamész, hogy elég volt, vegye le, meguntad. Ezt nem teheti meg egy doki, mivel ő is ORVOS, letette a hippokratészi esküt, totális felelőtlenség lenne a részéről ilyenbe belemenni.

Amit tehetsz, hogy elmész egy konzultációra. Megvan rá az esély, hogy van olyan harapási rendellenességed, amit fogszabályozóval lehet korrigálni, de ennek meglesz az anyagi vonzata. Valóban minimum 500 ezerrel kell kalkulálni.

2010. ápr. 10. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!