Van módszer amivel megerősíthetném a fogaim?
Mindig is sok gond volt a fogaimmal, nem is tudom már hány fogtömésem van. Először azt gondoltam hogy a körzeti fogorvossal van a baj mert sokan szidták. Már fizetőshöz járok legalább 1 éve de egy vagyont költök fogtömésre. Év elején voltam utoljára és most fogok ismét menni mert 1, de lehet 2-3 lyukas fogam is van.
Mosok fogat, szájvizet is használok de mégis van hogy kiesik egy tömés, letörik egy darab a fogamból vagy éppen egy új lyuk keletkezik.
Tavaly legalább 5-6 alkalommal voltam fogorvosnál.
Cukros dolgok is hozzájárulnak a fogak szuvasodásához.
A törésen meg segithet a kálcium.
De ez sajnos genetika. Nekem is rosszak a fogaim, örököltem. Állandóan van lyukas fogam hiába figyelek oda az étkezésre, mosom rendesen. Biztosan segítenek valamennyit azért.
Nem kell rögtön a genetikára fogni mindent. Ez a "mosok fogat rendesen" elég relatív dolog, ha egyszer rossz technikával csinálod. Próbáld ki a plakkfestő tablettát (gyógyszertárban kapható) - rögtön kiderülne hogy hol nem mostad meg.
A fogmosás technikájának lényege:
1. Minden felületet érints - tehát a fogak között is fogselyemmel.
2. Kézi fogkefével egyszerre csak max. 2 fogat moss és ne az egész fogívet sikáld egyszerre. Elektromossal pedig csak egyet (vagyis egy fognak egy felületét).
3. A kézi fogkefét az ínytől kifele kell mozgatni 45°-os szögben. Az elektromosat meg csak rá kell tenni a fogra úgy hogy a sörték végei ne érintsék az ínyt (kb. 90°-ban vagy ahogy ível a fog).
4. Fogselyem (vagy fogköztisztító kefe) nélkül nincs fogmosás!
5. A fogmosás ideje min. 2, max. 5 perc. Ez az idő arra vonatkozik amíg a fogkefe a szádban van - tehát se az öblögetés, se a fogselymezés nem tartozik bele.
6. A fogkövet a fogorvos (vagy dentál higiénikus) távolítsa el félévente.
A törékenységet okozhatja kálciumhiány, de a sok tömés is szárazabbá és törékenyebbé teheti a fogat. Azon kívül hogy pótlod a kálciumot nagyon vigyáznod kell a fogaidra. Ez azt jelenti hogy akinek ilyen törékenyek a fogai, annak nem szabad a főtt tésztánál keményebb dolgokat harapnia vagy rágni. Nem kell lemondanod a többi ételről, csak fel kell darabolnod, hogy könnyebben meg tudd rágni. Megjegyzem a korona sem jobb megoldás, mert az is letörhet.
Van módszer amivel megerősíthetném a fogaim? NINCS
Van e lehetőség erős, kiváló, hiánytalan, fájdalom mentes, hófehér stb stb.. fogazatra élettartam garanciával? IGEN! "Néhány" Deák Ferenc kell hozzá! ;D ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!