Mi lett a fogammal, honnan a vér?
Figyelt kérdés
Jobb oldalt fent már régóta rossz a fogam de mostam mindig mégis rossz, az előbb piszkáltam mintha étel maradék lett volna benne, a fognak a közepe kijött, ám mintha még lenne 1 kicsi rész ami szintén kijönne ám hozzá van nőve az inyhez, vagy mikor próbálom piszkálni az iny is jön vele. Eléggé elkezdett vérezni, mivel állithatom meg a vérzést, és mit csináljak a fogammal ? én holnap utazom el 1 hónapra :/2016. márc. 28. 18:29
1/1 anonim válasza:
Őszintén szólva azt a fogat, amire már ránőtt az íny már nem lehet megmenteni. Sürgősen ki kellene szedetni, szájsebészre is szükség lehet.
Azért vérzik mert krónikus gyulladásban van a fog. Ez nem okoz különösebb fájdalmat, csak majd amikor eléri a csonthártyát (és ami késik, nem múlik - akár holnap is megtörténhet de az is lehet hogy egy évig még bírja). Egy ilyen fog nagyon rossz az egészségednek: érelmeszesedést (trombózist), hajhullást, egyéb szervi bajokat is okozhat.
Vérzéscsillapítás: sok mindent nem tudsz tenni amíg ott van a fog, max. corsodylos vagy betadine-es öblögetéssel fertőtlenítheted vagy ráharaphatsz egy összehajtogatott steril gézlapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!