Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lett a fogammal?

Mi lett a fogammal?

Figyelt kérdés
Az első 2 fogam közül a jobboldali fáj igazából nemis fáj hanem sajog vagy én nem is tudom milyen fájdalom ez :D A lényeg hogy 2 napja elkezdett "fájni" "sajogni". Teljesen egészéges semmi lyuk nincs rajta. Elgondolkoztam,hogy lehet megártott neki a sok forró tea/kávé amit reggelente és este iszom. A fogaim érzékenyek. Mi baja lett a fogamnak, sok forró miatt? Remélem nem kell kihúzni :( Segítsetek!

2015. dec. 4. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Több dolog is lehetséges, de a tutit majd a fogorvosod mondja meg.

Lehet: gyulladt fogbél (hátsó fogból is előresugározhat), saverózió vagy (pl. fogkőtől) lehúzódott íny okozta érzékenység, forró ital okozta ínygyulladás/ínysérülés - de akár ezek kombinációja is.

2015. dec. 4. 23:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Ma nem ittam semmi forrót és már nem is fáj annyira mint tegnap a kérdés kiirásánál. Remélem magától elmúlik.
2015. dec. 5. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Feltéve ha tényleg nem csak ínysérülésről van szó, maga a fog fájdalma nem múlik el magától: időnként szünetel majd egyre erősebbé és gyakoribbá válik. Ráadásul az éjszakai spontán fájdalom tipikus tünete a fogbélgyulladásnak. Időben menjél el fogorvoshoz, mert ha sokat vársz vele akkor menthetetlen lesz a fog.
2015. dec. 5. 14:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Várom pár napot és ha nem múlik el akkor elmegyek fogorvoshoz. Ha elmegyek ott mit csinálnak majd vele ?
2015. dec. 5. 16:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Észrevettem,hogyha meleg éri akkor fáj ha hideg akkor egy kevés időre megszűnik a fájdalom. Kezdek aggódni.. :/
2015. dec. 5. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Maga a fogfájás sok mindentől lehet, többek között attól is amit előttem írt egy válaszoló, de lehet foíny gyulladás is.

Egy dolog biztos, a túl hideg vagy meled italok/ételek a fogon mikrorepedéseket idéznek elő a hőtágulás következtében (mint minden dolognál) és ezek a repedések "jó lehetőséget biztosítanak" a baktériumoknak a fogszuvasodáshoz (nem kell megküzdeniük a fogzománccal). Amenyiben nem a fogad fáj, hanem az ínyed (nem hiszem hogy bárki is el tudja dönteni hogy éppen melyik fáj neki) akkor én a paradontaxot ajánlom mert nekem is a szüleimnek is és egy érzékeny ínyű barátnőmnek is nagyon bevált, vagy lehet még vmilyen más gyógynövényes fogkrémet keresni amit erre fejlesztettek ki.

Meny el vele mihamarabb fogorvoshoz, mert ha sokat vársz vele nehezebben lesz 'gyógyítható".

Jobbulást!

2015. dec. 5. 19:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg nem tudom hogy hol fáj de valahol biztos :D Ahogy irtam várok párnapot és utánna elmegyek orvoshoz,hétvégén ugysincs fogászat :) Köszönöm!
2015. dec. 5. 19:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Ma reggel arra éredtem,hogy elmúlt az első fog fájdalma de most a bölcsességfogamnál fáj. Mi ez?
2015. dec. 6. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!