Foghúzásközben nyögni közel hangosan ordítani, könnyezni, elájulni 2x az normális?
Reggel két közepes túrós szelet 1 lightos tejes kávéval volt a reggelim utána irány a fogorvos.
Kaptam két injekciót de nem hatott annyira be volt gyulladva a fogam.
Elkezdte húzni, iszonyatos fájdalmaim voltak.
felajánlott 2 lehetőséget:
1. - Antibiotikus kezelés 3-4 napig majd vissza és akkor kihúzni!
2. -MOST!
muszáj volt azt mondani, hogy most mivel próbaidős vagyok az új munkahelyemen.
sőt délutános.
Arra eszméltem, hogy a doki tartotta a lábaim a magasba, szék lejtve és 1 hideg vizes borogatás a homlokomon amit a nővér cserélgetett.
22/F húzás ideje 10:30
Tudod ki engedte volna huzni amig faj, adjon normalis injekciot amibol nem sporoltak ki a hatoanyagot. Huztak mar parszor fogat, de rendesen elerzestelenitettek. Valts fogorvost.
Azt meg nemigazanertem mi koze a probaidodnek ahhoz hogy most huzza ki vagy 4 nap mulva.
Ja és igen válts fogorvostól, több körzetit is megjártam már ég és föld a különbség, ha olyanhoz mész, aki csak magánként praktizál esetleg.
Pl. tök természetes, hogy érzéstelenítésnél lezsibbad a fejed meg 3 helye is bevágják a tűt...közben nekem elmagyarázta egy normális doki, hogy is működik ez, kb. hentes munka.
Szia! Én fogászati asszisztensként dolgozom. Előfordul, hogy elájulnak a rendelőben a betegek, főleg ha fáj is rendesen illetve nagyon ráizgulnak. Emiatt nem kell aggódnod, gondolok itt arra, hogy ez normális.
S hogy kicsit szakmai dolgot is mondjak. A fogorvosod abszolút jól járt el. A gennyes fogat tényleg nem lehet elzsibbasztani, mivel a hatóanyag gennyben nem hat. Kémiai képlettel le lehet írni a folyamatot, de senkit sem untatnék most ezzel. Az pedig, hogy ki van spórolva a hatóanyag, igencsak nem helytálló feltételezés. Az érzéstelenítők előre legyártott kis ampullákban kaphatók. Minden fogorvos ugyanazt használja. Magyarországon az alábbiak: Lidocain adrenalin, Lidocan, Ubistesin, Ultracain (persze kapható más is, de ezeket használják. Hatásfokban egyedül a tiszta Lidocain, ami gyengébb, de azt csak bizonyos betegségekkel rendelkező páciensek kapják. Dolgoztam már állami és magánrendelőkben is, tudom miről beszélek.
Azt tudom tanácsolni, hogy legközelebb ne várd meg, míg idáig fajulnak a dolgok. Jobb egy szimpla töméssel rendbetenni a fogat, mint efféle tortúra.
ha rendesen ápoltad volna a fogaidat,nem került volna sor húzásra.nekem 10 és 14 éves koromban huztak ki 1-1 fogat,mert a szüleim nem foglalkoztak vele hogy mosom e rendesen,gyerek fejjel, meg mit tudtam még mi a fogszuvasodás.azóta csak töméseim voltak szerencsére.
50/ff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!