Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kényszeríthetem az SZTK ás...

Kényszeríthetem az SZTK ás fogorvost hogy húzza ki a fogam?

Figyelt kérdés
A kényszerítést persze szóban értem. :) A helyzet az nem akarja kihúzni, pedig már hónapok óta nyitva van, egyszer betömte akkor bedagadt az arcom, lázam is lett. A fogam azóta sem nyugszik pedig belül üres. Csomó bajom van vele esélyt se látok hogy meggyógyul. Hogyan lehetne elérni hogy kihúzza? Tudom hülyén hangzik a kérdés de ez a helyzet.

2016. márc. 15. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt talán nem, de megkérdezheted tőle, hogy milyen körülmények között lehetne elérni, hogy kihúzza ill. ezzel kapcsolatban az intézmény szakmai vezetőjét kellene megkérdezned. Ugyanis szigorú előírás (protokol) vonatkozik arra, hogy egy orvosi beavatkozásnak mi a menete, milyen feltételek mellett mit kell, mit szabad elvégezni. Ellenkező esetben az orvos szakmailag és büntetőjogilag is számon kérhető.
2016. márc. 15. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
A kórházba nekem se húzták ki . Mindent mondott az államilag finanszírozott kis cafka "fogorvos" ?? . Elmentem este a maszekhoz 4500 forint és tíz perc alatt végzett.
2016. márc. 15. 14:00
 3/9 anonim ***** válasza:

cafka az anyukád...

mivel állami intézmény, ezért sokkal komolyabb szabályozások vonatkoznak az eljárásokra

maszek viszont kiveheti, hiszen ott egy piaci szolgáltatásért fizetsz

2016. márc. 15. 14:43
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem. Sem szóban sem semmilyen más módon nem kényszerítheted az orvost. Az orvos kötelessége a szakmai tudásának megfelelően a beteg ellátása és ez nem egyenlő a kívánságai teljesítésével (pl. ha a beteg öntudatlan és sürgősségi ellátásra szorul akkor az orvos hozzátartozók jelenléte/beleegyezése nélkül is köteles ellátni a beteget - magyarul akár kényszerítheti is). Szakmai szempontból egy fog eltávolítása csak megfelelő indokkal történhet. A foghúzás kis dolognak hangzik, de valójában ez is egy műtét: méghozzá amputáció. Kockázatokkal és következményekkel járhat, arról nem is beszélve hogy egy megmenthető testrész eltávolítása milyen fatális hibának számít.

Magánfogászaton pénzért természetesen megcsinálják szó nélkül. Nagyon nehéz ám magánpraxisban állandó betegkört szerezni, ezért ha szüksége van rád a dokinak akkor nem fog elküldeni. Sőt még el is magyarázza hogy mit hogyan kellett volna csinálnia a másik dokinak, csak hogy tutira nála maradj. A betegeit meg simán berendelheti 4 órában és akkor sokan fognak ülni a váróban... meg még sorolhatnám. Magánpraxis címszó alatt bármit be lehet adni a szerencsétlen betegnek. A rendelőintézetekben viszont biztos lehetsz benne hogy a téged ellátó orvosnak megvan a szakvizsgája (akár meg is nézheted az önkormányzat honlapján) és nem egy asszisztens lát el.

2016. márc. 15. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:

3. Csak nem eltaláltalak véletlenül?

Azt én elég furcsának találom hogy az adófizetők pénzéből kellene meggyógyítani engem akkor van minden féle kifogás, ha meg fizetek érte akkor rögtön meglehet csinálni. Nagyon nem kell csodálkozni hogy itt tart az egészségügy ebbe az országba. Meg az se véletlen hogy a korrupció terén nagyon élen tartunk. Igaz paraszolvenciának is hivják. Mert azzal semmi baj nem lenne ha a "piaci szolgáltatásért" fizetni kell. Csak ne kellene kötelezően fizetni évekig , évtizedekig a TB-t. Szerintem ezek az orvosok ha ki akarnak menni az országból, engedni kell őket.

2016. márc. 15. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:

hát nagyon nem... :)

könyvelő vagyok, csak piszkálják a csőröm a sötét emberek

2016. márc. 15. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én államiban vagyok asszisztens. Kérheted a fog eltávolítását. Mondd, hogy aláírsz egy papírt, amelyen elfogadod, hogy saját kérésedre lett eltávolítva.
2016. márc. 15. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:

"Azt én elég furcsának találom hogy az adófizetők pénzéből kellene meggyógyítani engem akkor van minden féle kifogás, ha meg fizetek érte akkor rögtön meglehet csinálni."

1. Mindenki fizet adót, még a fogorvos is. Arra meg pont sz*rik hogy a munkáját kinek a pénzéből fizetik ki. Persze ő is lehet beteg amikor TB alapú ellátásra szorul - bár igaz hogy az ő fogával nem lesz probléma, mert ő tud vigyázni rá.

2. A fogeltávolítást nem nevezném gyógyításnak, főleg ha menthető fogról van szó, mert így olyan mintha egy egészséges fogat szednének ki.

3. A melledet is felvarrják ha fizetsz érte, de ettől ez még nem lesz orvoslás. Az egészségbiztosítás pedig az egészségről szól, nem pedig a (beteg által) feleslegesnek ítélt testrészek levágásáról. Ha meg mégis megcsinálja az sztk-s orvos az olyan mintha az adófizetők pénzéből csináltatnád meg a ráncfelvarrást. Magándokinál persze nem mások pénzéből kell fizetni, csak hát az drága.

Meg tudom érteni azt az orvost is aki a beteg aláírásával kihúzza a fogat. Kell a francnak hogy ezen vitatkozzon egy olyan emberrel aki laikusnak számít a témát illetően és ha aláírja akkor nem üt vissza az egész sztori. Mert ha később meggondolja magát a tisztelt páciens vagy az izgalom hatására nem hallja meg hogy meg is lehet menteni a fogat (vagy esetleg komplikáció adódik és szájsebészre is szükség lenne), akkor az sztk-s orvos megütheti a bokáját.

2016. márc. 15. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Én kértem, megcsinálta. Korábban beszéltünk róla, elmondta a lehetőségeket: gyökérkezelés, cement tömés amíg nincs pénzem csapra és koronára, de így sem lesz 100% a fogam sajnos vagy húzza. Elmondtam őszintén, hogy nincs pénzem a csapra, koronára, főleg hogy hátsó fog és terhelve lesz, bárhogy vigyáznék rá, húzza ki inkább. Megtette, jobb is lett, mert elmúlt a torlódásom, nem hiányzik a helyéről.
2016. márc. 16. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!