Miért vagyok mindig rosszul ha a fogászatról van szó?
Azért vagy rosszul, mert félsz. Ehhez nem kell nagy logika.
A félelem leküzdése viszont nehezebb dió. Így most röviden csak annyit mondanék, hogy gondolj bele abba, hogy ha nem kezelik a fogaidat, akkor abból mennyi hátrányod származhat. Tehát ez nem kívánságműsor. 20 éves vagy, nem vagy már gyerek, tessék férfiként viselkedni. Ha mások kibírják a fogászatot, akkor neked is lehetséges.
Egy fogorvosi rendelőben minden az egészséges érdekében történik, nem pedig ellened.
Sok sikert.
Az lehet, dante, de nem mindenkinek egyforma a fájdalomküszöbe, mint ahogyan mi sem vagyunk egyformák.
Nekem a nővérem pl érzéstelenítés nélkül húzat fogat, meg fúrják!
Én hasonló esetben összeesnék.
Vannak amúgy olyan fogászati rendelők, ahol altatásban tudják végezni a kezeléseket.
@12:01
Igazad van, valóban nem vagyunk egyformák.
Viszont a félelmeket akkor is le kell tudni győzni. Vagyis nem kell, de így is két választási lehetőségünk van. Vagy mi győzünk felette, vagy az győz rajtunk.
A félelmek legyőzésére már van önfejlesztő irodalom, például Csernus Imre is ír a félelmekről A fájdalom arcai című könyvében. Anthony Robbins a könyveiben szintén érinti ezt a témát.
Az altatásos módszert meg ne haragudj, de nevetségesnek tartom. Akinek arra van szüksége, hogy egy tömés, vagy foghúzás miatt altassák, - miközben gyerekek százai esnek át ilyen kezelésen ébren - az már tényleg a gyávaság netovábbja.
Idegessé tesz, félsz. Én hányingerrel küzdöttem korábban, gyomoridegem volt, hideg izzadással, mert nem tudtam mi vár rám, mit fog csinálni. Mi volt a megoldás? Doki írt fel Xanax-ot, 0,25-öst (ez a kezdőknek nagyon hatásos), kezelés előtt fél órával kellett bevennem éhes gyomorra és a 2. alkalom után nem volt rá szükségem. Kellett 2 jó alkalom, hogy érezzem nincs mitől félnem. A doki mindig elmondott mindent, mertem kérdezni is, ma már úgy megyek mint aki hazamegy.
A tömés egy kis semmi amúgy, pár perc alatt megvan! Nekem gyökérkezelt (az első kitisztítás 1 óra volt!) később húzott egyet, majd 3 alkalom fogkőleszedés-tisztítás volt. Egyik sem fájt amúgy. Az érzéstelenítő nem fáj, előtte kérhetsz sprayt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!