Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyibe fog kerülni, ha...

Mennyibe fog kerülni, ha megcsináltatom az összes fogam, pótlással, tisztítással, fogkőleszedetéssel, fehérítéssel?

Figyelt kérdés

Felső fogsorom, nagyon rossz állapotban van... Egy régebbi verekedésnél, kitört 4 fogam elől. Kettő bal, kettő jobb oldalon, plusz két hátsó rágó fogamat húzták, azt is szeretném pótoltatni, valamennyire fehéríttetni előtte, hogy ne legyenek sárga fogaim... Két fogat tömni is kell.

Az alsó fogsorom, egy bal hátsó rágó híján, egyben van, talán két fogat kell tömni még mellette.

Anyagilag, korlátozottak a lehetőségeim, durván lesz 300 ezer forintom erre az egészre. Kijövök belőle? Vagy még szereznem kell hozzá?

Nem konkrét árakra vagyok kíváncsi, úgy sacc/kb elég.

2016. márc. 2. 16:19
 1/6 anonim válasza:
szia, nekem alul lesz kiveheto fogsor, felül meg két hid, nem magán úton csinálom, de igyis lesz vagy egy 200 as sztem arra számitok, remélem több nem lesz.
2016. márc. 2. 16:56
 2/6 anonim válasza:
magán úton lenne 500as, mert ott is voltam már ..... de mondjuk ott beépitett lenne, de arra majd később gyüjtök.
2016. márc. 2. 16:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Felül hiányzik 4 + 2 fog. A kitört fogak (gyökerei) benn vannak még? Elhelyezkedés szempontjából nem mindegy, melyek hiányoznak, igy tényleg saccra lehet megmondani. SZámoljunk 28 E Ft/korona áron (és még olcsó vagyok), viszont ehhez jönnek pluszban a pillér fogak koronái.

A 2 hátsó hiányzó fog mondjuk ha implanttal lenne megoldva (nem kell ép fogat beáldozni érte), az kb 2x130 ezer. De az - normálisan tisztítva, megfelelő szájhigiénével- örök élet.

Alul mindenképp fontos a tömés, előfordulhat, hogy más szuvasodást is találna az orvos. Tömés átlagban 13-15 ezer Ft (Bp).

Fehérítés 60 ezer. A tömés nem fog világosodni. Előtte rendbe kell tenni a teljes fogazatot!

Panoráma röntgenfelvétel kell az egészhez, az kb 4000 Ft. Konzultáció legtöbb helyen ingyenes.

Dentálhigi

2016. márc. 2. 17:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

felül úgy számolj, ha megvannak a megfelelő helyen a megfelelő minőségű minimum fogak 35.000 egy korona átlagban (28-55 erez/db-ig valahol, de ez a minőségtől, anyagtól és a fogászati csapattól függ). Van 32 fogad neked is -4 bölcsesség az 28/2=14 db állkapcsonként. Ha fent megvan a belépő szinted és koronák kellenek az sacc 35x14=490.000 és ez átlag, ez inkább 600-650 egy minőségi helyen. Fent a helyes színnel már meg is úsztad a fehérítést. Alul is erre kell törekedni, rendbe rakni mindent stb. Ha tartó implant kell egy alphabio is 186 ezer/db és 6 hó gyógyulás...

Implant nélkül is 1-1,2 millió forint - látatlanból!

2016. márc. 2. 18:20
 5/6 A kérdező kommentje:

# 3/4 17:19:

Bal 10, 11, 15

Jobb 3, 5, 6

(Remélem jól írtam)

Bal 10, 11 gyökere bent van, de nagyon rosszul néznek ki... Jobb 6, ugyan az. A többit húzták.

Implant kizárt. Nincs 260 ezrem két fogra. 300 van összesen, de ezek szerint, még az is kevés lesz.

Hát ez most nagyon elszomorít. :( Félek, sosem lesz már rendes fogam. Nincsen fél millióm, ezt is nagyon nehezen szedtem össze. Nem keresek jól...

2016. márc. 2. 18:43
 6/6 A kérdező kommentje:

ma 18:20:

Atya ég... :O Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Ezeket az összegeket, meg kell emésszem, sajnos tanácstalan vagyok.

2016. márc. 2. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!