Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek, ha fogmosáskor...

Mit tegyek, ha fogmosáskor vérzik az ínyem?

Figyelt kérdés
Lehet kicsit gusztustalanul hangzik, de egy jó ideje már nem mosok fogat, mert minden fogmosás után elég rendesen vérzik az ínyem.. Múltkor voltam fogorvosnál és azt mondta, hogy ne foglalkozzak, mossam nyugodtan és egy két hét után abba marad a vérzés. Viszont mindenhol máshol csak arról lehet hallani, hogy a fogínyvérzés a fogak elvesztéséhez vezethet. Mit csináljak? Tényleg nem kell foglalkozni a vérzéssel vagy inkább keressek valamit rá a gyógyszertárban?

2016. febr. 28. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Fogkő van? Érdemes lenne leszedetni. Aztán Corsodyl-lal öblögetni és sűrűn mosni. A gyulladt íny vérzik. És érdemes foglalkozni vele. Ínygyulladásra hajlamos emberkéknek van fogkrém is, én is azt használom, Sensodyne-nek van de gondolom van más is.
2016. febr. 28. 09:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Be van gyulladva az inyed. Nekem is volt, vérzett minden fogmosáskor.

3 dolog kell, ami szépen rendbe rakja:

- Curaprox fogkefe, abból is az Ultra soft változat. Lehet kapni gyógyszertárban, Dm, Rossmann üzletekben.

- Meridol fogkrém.

- Corsodyl szájvíz. Ez egy elég durva cucc, hozzá kell szokni, mert nagyon erős íze van, viszont tényleg használ.

Reggel-este moss fogat ezekkel, pár hét alatt rendbe rakja. És nem szabad elhanyagolni, mert ez csak rosszabb lesz, aztán már csak a fogorvos tud rendbe rakni jó drágán és persze fájdalmasan. :)

2016. febr. 28. 09:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Parodontax szájöblögetőt javaslom, Sensodyne fogkrémet és fogmosást! Vegyél a boltban Extra Soft feliratú fogkefét (extra puha), és moss fogat rendszeresen. Ha nem éri az ínyed inger, akkor csak rosszabb neki.

Mit mondott az orvos az ínyedre? Mert gyulladtnak kell lennie, ha ennyire vérzik, annak meg oka van.

2016. febr. 28. 09:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Az ínyemre nem mondott semmit, csak annyit, hogy ne foglalkozzak a vérzéssel. Egyébként, ha fogkő is van, akkor azt el lehet tüntetni rendszeres fogmosással vagy csak fogorvos tudja leszedni? És ha az utóbbi, akkor az ultrahangos fogkőeltávolítás fájdalmas dolog?
2016. febr. 28. 09:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Menj el másik fogorvoshoz, leszedi a fogkövet (nem fáj), és ha le is ecseteli az ínyed az még gyorsabban hat, mint az egyéb szerek,

Utána vegyél puha fogkefét és Parodontax vagy Meridol fogkrémet, ezzel mosd a fogat, Phlogosol oldattal öblögess naponta kétszer-háromszor.

2016. febr. 28. 14:30
 6/6 anonim ***** válasza:

A dokid elég rossz, mert a vérzéssel foglalkozni kell!

Fogkőleszedés, még ha nem is látszik, íny alatt lehet, nekem is volt, leszedte, utolsó alkalomnál még a helyes fogmosást is megtanította, ő megmosta, én tükörrel néztem. Utána ismételnem kellett hogy lássa!

Parodontax vagy Sensodyne fogkrém, Corsodil és extra puha fogkefe + helyes technika! A helytelentől is vérezhet, de attól viszont az íny megy tönkre, szóval mielőbb tanuld meg! Videók vannak a neten, és mérd az időt, hogy legalább 2 perc legyen.

Elektromos fogkefe is sokat segít, nekem azóta teljesen megújult az ínyem, a doki nem győzött dicsérni! A gyulladástól vérzéstől fellazul az íny, tasakosodik, tényleg fogvesztés a vége. Apukám így járt, mert félt..

2016. febr. 28. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!