Bölcsesség fog környékén, normális a fájdalom?
Nekem kb 3 hét után most múlt el. Szétfeszítette az ínyt (szétrepesztette). Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tartalmú készítményekkel öblögettem, mint a corsodyl, a cserszömörcés szájvíz és a pálinka. :)
Tudod nem midnegy, hogy a bölcsességfogad hogyan helyezkedik el és hogy van e megfelelő tere, hogy kibújjon. Ha nincs, akkor a a fogorvosnál, vagy szájsebészeten szokták az ínyt szabaddá tenni, szükség esetében a bölcsességfogat eltávolítani. Ugyanis ha a fog nincs kint eléggé, ha az íny nem lefejthető, akkor kevés fogorvos szokta bevállalni a tennivalókat.
(nekem a 4-ből eddig kettőt műtöttek ki, egy 5 éve félrefordulva, félig kibújva létezik, a negyedik meg friss, alig pislákol ki az ígyből)
A duzzanat az nekem is megvan már, kb köpni-nyelni nem tudok :) Viszont, jó tudni hogy nem minden esetben húzzák ki a bölcsességfogat amikor probléma adódik. Amúgy a többi 3-ból nekem is egy van kint tökéletesen(mintha mérnöki segítségével rakták volna oda), az egyik pedig picit hátrafelé fordulva, a másik pedig félig, de legalább nem fájnak. Amúgy, holnap ha még fáj mindenképp terveztem egy fogorvost, ha más nem picit megszabdalja. Addig pedig, akkor én is nyomatom a gyulladáscsökkentőt,fájdalomcsillapítót és a szájvizet. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!