Mit fognak csinálni a fogammal?
Ma voltam fogszabalyzason, es mondtak hogy elkezdett az egyik fogam szuvasodni. Kertem idopontot es elvileg betomik. Hazamentem es megneztem, es (a felso fogsoromnal a legelso fog elol) belul tenyleg egy kis helyen kicsit mas szinu.
1.szerintetek betomik?
2.a fogtomes faj?
3. Mit fognak pontosan csinalni?
Eleg felos vagyok, igy szeretnem tudni, hogy mire szamitsak. :) Elore is koszonom a valaszokat!!! Tovabbi szep estet mindenkinek!
1. Ha a doki azt mondta, hogy betömi, akkor betömik.
2. Ha időben észreveszik, és még kisebb a szuvasodás a fogban akkor nem igazán fáj, inkább csak kellemetlen. De adnak helyi érzéstelenítést, így semmit nem fogsz érezni. Ha már nagyon durva a szuvasodás, ha gócos a gyökér, akkor akár foghúzás is lehet a vége. De a te esetedben nincs szó erről.
3. Nagyjából ez fog történni.
-beülsz a fogorvosi székbe, kinyitod a szádat.
- doki belenéz, esetleg egy kis hegyes szerszámmal megnézi, hogy mekkora a szuvasodás a fogadban. (ez nem fáj)
- ha kicsi a lyuk, akkor előbb ad egy érzéstelenítést, majd a kis lyukat kifúrja picit nagyobbra, hogy ki tudja rendesen tisztítani a fogadat belülről. Ez annyiból áll, hogy ha kivan fúrva akkor vizet spriccel belé ami a bent ragadt ételmaradékokat és egyéb dolgokat kimossa.
- ha úgy látja, hogy a gyökér ép, nincs gyulladásban, szépen betömi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!