Mit lehet csinálni a fogammal?
14/f vagyok. találtam 3 fogamon kis apro fekete pontokat. utánnanéztem és lehet hogy szuvasodik a fogam?
mit lehetne tenni vele?
(régebben sokszor bekellett tömnünk pár tejfogamate, és arra emlékszem hogy zavart a tömés és rengetegszer kiesett a tömés és újból bekellett tömni, mindig egyre jobban kifurták stb, és egyre nagyobb lett a lyuk.
ha nem mennék el fogorvoshoz akkor mit lehetne tennem itthon? meg egyáltalán biztos hogy szuvasodik?
Mielöbb tömesd be,ha nem tejfog sokaig fog tartani.Ha nem tömeted be,jobban es jobban romlik majd ki kell huzni.Nekem is mar 8.-dik osztaly körül kezdtek romlani,tömettem,igaz idönkent kellett cserelni,de meg meg vannak.
49/N
szia, ha csak kis fekete pötty, az semmi.
azt nem kell kifúratni, mert az nem lyuk.
ha kifúratod, akkor rengeteg ép szövetet is eltávolítanak a fogadból, és mikor cserélik a tömést, akkor megint és megint stb.
a kis fekete pötty az nekem is van, de az én fogorvosaim nagy része nem akart velük semmit kezdeni, mert a kezelés többet árt, mint használ.
van persze olyan orvos is, aki mindent kifúrna. de a saját sajnos káromon azt tanultam meg, hogy nem szabad minden hülyeséget kifúratni, mert ezzel én is ártottam magamnak sajnos többször, hogy a semmire engedtem, sőt kértem, hogy tömjék be.
és azóta azokat a fogakat nagyobb károk érték.
lényegében csak olyan fogammal van bajom, amihez valaha fogorvos nyúlt, mikor nem kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!