Foghúzás után vagyok, normális, ha ilyen az állapota a fog helyének? (többi lent)
Hali. Tegnap délben húzták ki a bal alsó egyik fogamat, kettővel a bölcsesség előtt (6-os fogam talán?). Azóta még folyamatosan fáj, Flector port keverek és iszok úgy 3-4 óránként, az kb negyed óra alatt megszünteti a fájdalmat, de mégis mindig kiújul a fájdalom. Az arcom be van kicsit dagadva, borogatom egész nap, szájzáram nincs. Tegnap este egy kis levest ettem, ma már óvatosan fogat is mostam, illetve a másik oldalon rágva ettem kenyeret illetve rakott krumplit jól összenyomkodva. Pénteken szedik ki a varratot
Kérdéseim: normális, hogy még fáj a helye? Az is, hogy fel van dagadva az arcom kicsit? Valamint a fog helyénél fehéres-sárgás foltokat látok az ínyemnél, ez gondot jelent?
Olvastam pár helyen, hogy öblögetnek valamilyen fertőtlenítővel. Ez ajánlott? Nem fogja a vérdugót elmosni?
Remélem érthető voltam, előre is köszönöm!
Normális, hogy fáj a helye (frontnál később előfordulhat még fájdalom, nekem évek óta húzták az egyiket és frontos időszakban "érzem"). A duzzanat is, hisz megrángattak rendesen és seb van a szádban.
Valószínű gyulladt volt és az genny. A fehér pedig varr, csak a szájban nem barnul meg, mert a nyál mossa.
Ne öblögess még egy hétig kb, mert kijöhet a vérdugó és akkor a csont is fertőződhet, sokkal lassabban fog gyógyulni, fájdalmasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!