Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Volt már valaki fájdalommentes...

Volt már valaki fájdalommentes foghúzáson? Tényleg nem fáj? Hogyan végzik ezt? Tapasztalatokat várok, köszönöm.

Figyelt kérdés

Sajnos be is van gyulladva.

Tehát ez esetben se fájdalmas maga a művelet?

2016. febr. 2. 12:35
 1/5 aha69 válasza:
en voltam tavaly.ez volt az elsofoghuzasom es ráadásul bolcsessegfog volt.fel oraig tartott mire szetfurta es darabokba kiszedte.az egeszbol semmit nem ereztem.vagyis igen a szam szelet a nővèr majd azettepte ahogy szivatta a vert stb.elotte bevoltam fosva enis de mostmar siman elmegyek barmikor
2016. febr. 2. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát azért ha gyulladt fogról van szó, azért másabb a dolog. Ha abba a területbe kapod az érzéstelenítőt, na az nagyon nem kellemes, de utána ha jó fogorvosod van, nem fogsz érezni semmit.
2016. febr. 2. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó fogorvosnál nem szokott fájni az ilyesmi...

A legutóbbi fogorvosom több bitang erős injekciót adott, a fejemet se éreztem, nemhogy a húzást, tömést, varrást :D

2016. febr. 2. 14:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Voltam, 1x.

Már pontosan nem is tudom mit húztak ki, de 2-3x kaptam érzéstelenítőt, 1x az ínyembe 2x pedig a szájpadlásomba, az kicsit kellemetlen volt és bekönnyeztem talán, de kibírható. A foghúzás nem fájt már egyáltalán, amikor kihúzták csak kiadtam egy "á" hangot, mert egy pillanatban fájt, 1 másodpercig, de szerintem ez a foghúzás még elmegy fájdalommentesnek, mert tényleg nem fájt! :D

Azt tudom, hogy bal oldalon egy felső-hátsó fogat húztak ki, szerintem egy őrlőfog volt, ami lyukas volt.

14/L, akkor olyan 8 éves, vagy 9 lehettem.

2016. febr. 23. 19:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Én tavaly novemberben voltam, kértem a húzást, mert a kiírt időpontban kezdődött volna meg a gyökérkezelés, de előtte 2 nappal megroppant és letört az egész (bal felső hatos).

Attól függ, ha csak a fogbél gyulladt (mint nekem volt, hogy hatalmas lyuk lett a fog maradékából) akkor abszolút fájdalommentes lesz. Én parázós vagyok, mindent érzéstelenítővel csinál az amúgy tb-s dokim, még töméshez is, csak a fogkőleszedést nem, és 2 teljes ampullát kaptam, 4 szúrás volt. Az első kettőt éreztem, utána 15 percet ültem kint, látta hogy tiszta ideg vagyok, ezért még 10et maradtam kint. A húzásból semmit nem éreztem és még utána 6 órán keresztül se, 4 óra utána lassan múlt csak, 7 óra volt a teljes visszaállás.

Ha gyulladt az íny és gennyes, akkor sajnos nem 100% ez, mivel a genny feszít rendesen. Bár ilyenem is volt kiskoromban, annál fájdalomra nem emlékszem inkább csak a feszítésre, mert általában az ember annyira pörög ilyenkor, hogy az adrenalin is dolgozik. Az sem mindegy melyik fog amúgy, az alsó nekem rosszabb volt, nem annyira zsibbadt, mint ez vagy bármelyik másik érzéstelenítés.

2016. márc. 29. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!