Az nagyon gáz ha csak úgy magától letört egy kis darab a fogamból?
Figyelt kérdés
A bal alsó szemfogam kb egy éve lyukas, de még nem voltam fogorvosnál (tudom, hülye vagyok).
Az előbb azt vettem észre, hogy valami pici, kemény, hegyes cucc van a számban.. kiköptem, és rögtön beazonosítottam, hogy ez bizony a szemfogam 'teteje'. Az normális, hogy egyszer csak így magától letörik? Kb 3 órája nem is ettem semmit.. Meg egyáltalán miért tört le? Mert az egy dolog, hogy lyukas, de attól még nem kéne letörnie :D
2016. jan. 30. 21:09
1/4 anonim válasza:
Nekem nyáron tört le és csak decemberben mentem vele orvoshoz mikor kezdett érzékeny lenni. Sürgősen menj orvoshoz, gyökérkezelni kell a fogadat. És még úgy sem biztos hogy menthető. Nekem legalább is ezt mondta a doki,de az enyéimet sikerült megmenteni.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ, el fogok menni, csak félek :( gondolom baromira fáj a gyökérkezelés.
2016. jan. 30. 21:15
3/4 anonim válasza:
Nekem egyátalán nem fájt,talán egy szúrás szerű érzést éreztem csak, az érzéstelenítő mellett. Szóval nyugi. :)
4/4 anonim válasza:
HA nem mély a lyuk és nem fáj még mondjuk fogkefe dörzsölésére sem, akkor nem kell gyökérkezelni, de ezt a fogorvos (ha normális) akkor megmondja. Ha a furás / kitisztítás nem éri el a fogbelet akkor kompozit fehér tömést csinál és kész. Ha gyökérkezelni kell az sem fáj ha kérsz érzéstelenítőt (én anélkül nem bírnám ki). Szemfog révén, ami elől van, kivülről kemény az iny így az érzéstelenítő egy picit fáj, de miután hat már csak azt érzed, hogy matat a fogad belsejében, de nem érzékelsz fájdalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!