Az előbb letört a fogsorom jobb oldalán, hátulról a második fogamból egy olyan 3-4 mm széles darab. Nagyon megijedtem, mit csináljak?
Holnap elmegyek a fogorvoshoz, de csak délután egytől rendel. Attól tartok, hogy csak későbbre tud időpontot adni, de mi lesz addig a fogammal? Már most nagyon éhes vagyok, de enni nem merek.
Mit tud a fogorvos csinálni a fogammal? 19 éves, végzős gimnazista lány vagyok, a kezelés az iskolafogásznál eddig ingyen volt, de nem tudom, ezzel mit tud kezdeni. A gombavató és a végzős év megterheli a szüleimet; vajon drága lesz megcsináltatni a fogam? Egyáltalán normális, hogy sajtevés közben törik le a fogam? Egyébként nincs gond a fogsorommal, sosem volt még tömve, ilyen fehér cuccot (elnézést, de nem tudom a szakkifejezést) tett rá az orvosom még általános iskolában, és nem is lyukadt még ki egy sem. Anyukámnak gyenge fogsora van, sok vele a gond; eddig úgy nézett ki, hogy az apa-féle erős fogakat örököltem, de most már ez nem biztos.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha nem fáj akkor nincs nagy gond.
de ha túl nagy darab fog tört le akkor nem tudja megcsinálni max pénzért.
Köszönöm a gyors választ! Nem, nem fáj, de kb. 20 perce történt az egész. Szerinted fog fájni később? Vagy ha rögtön nem fáj, akkor később sem fog? És ehetek? Valamint mekkora az a "nagy" darab? És mennyi pénzért tudná megcsinálni?
Elnézést, hogy ennyi kérdést zúdítok ide, de tényleg nagyon megijedtem.
Hát nekem is van 1-2 letört fogam, igazából ha nem fáj nincs gond.
egyik munkatársamnak kb félbetört a foga, de semmi baja neki se, eszik iszik.
a megcsinálása általában az orvosi rendelő előtt ki van ragasztva, hogy mi mennyi, de max meg kell kérdezni.
meg ez orvosonként lehet változó.
Ha letört, akkor annak oka van, általában az, hogy bár kívülről még a fog váza megvan, belülről gyenge a fog szerkezete (pl. mert belülről szuvas). Így aztán megreped a zománc és végül el is törik.
Enni nyugodtan ehetsz a másik oldalon, arra vigyázz, hogy ott, ahol letört, most nagyon éles, ne vágja össze a szájad belsejét vagy a nyelvedet.
Letört fognál a fogorvosok soron kívül szokták fogadni az embert.
A fehér cucc lehetett barázdazárás az őrlőkön (az fél év-év után lekopik, általában évente újra kell csináltatni) ami a fogszuvasodástól védi az őrlők felszínét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!