Hogy vegyek erőt magamon, hogy elmerjek menni a fogorvoshoz?
Nagyon-nagyon cikinek tartom, de 20 éves vagyok és szerintem nálam kevés ember retteg jobban a fogorvostól.
Kiskoromban sokat kellett járni, mert sok szörpöt ittam, és mindig rosszak voltak a fogaim. Gondolom innen rögződött be valahogy. Normálisan akkortájt voltam fogorvosnál.(talán alsóban)
Azóta csak iskolai ellenőrzések voltak, ahol mindig mondták hogy ez meg az a baj, de nem volt bátorságom visszamenni. Már a szimpla ellenőrzések előtt is, ahol tudom hogy semmit nem csinálnak, szétvetett az ideg. Általánosban még trükköztem is, betegnek tettem magam, hogy első órára ne kelljen bemennem, mert akkor volt a vizsgálat. Sőt jelen pillanatban, ahogy csak erről beszélek már remegek. Nem tudom miért van... de elég szánalmas.
Szóval most már ténylegesen muszáj lesz elmennem, mert mindkét oldalt egy-egy őrlőfogam fáj, amikor rágok, és így étkezni is nehézkes már, ezen kívül nem tudom hány lyukas van, meg minden bajuk van, nyilvánvalóan.
Pedig nem bírom rosszul a fájdalmat, voltak már ilyen-olyan orvosi beavatkozásaim, amik eléggé fájtak, tűrtem, nem volt semmi gond, de amikor fogászatról van szó, az valahogy teljesen más.
Az egyetlen, ahova elmernék menni, az az altatásos fogászat, de ez az ára miatt teljesen esélytelen.
Nem is ismerek jó fogorvosokat, az egyetemiről nem jókat hallottam. Sajnos a drága fogorvosokat sem tudom nagyon megfizetni.
Megértem hogy félsz,de vegyél erőt magadon és addig menj el amíg nem fog annyira fájni,hogy már aludni sem bírsz.Meg majd kérhetsz érzéstelenítőt és kifogod bírni.Interneten nézz szét hogy kik a környékeden a fogorvosok,és nézzd meg hogy milyen véleményeket írnak róluk.
ha találsz egy normálisat neki meg elmondhatod hogy hát te félsz, és akkor majd ő megnyugtat. Megkéred hogy beszéljen arról hogy mit fog csinálni. Egy normális fogorvos segít ha tud a félelmedről.
Esetleg ha van valaki aki elkísér a fogorvoshoz az is megnyugtató tud lenni. Nncs benne semmi ciki engm is kísértek 20 éves koromban is,megnyugtatott hogy bent van velem valaki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!