Be nem jelentett albérletben élünk, milyen fogorvoshoz tudok menni?
Másfél éve albérletben élünk Budapesten. A tulaj hazudott nekünk, azt mondta, hogy adózik utánunk, aztán mikor mondtuk neki, hogy az orvos miatt bejelentkeznénk ideiglenes lakcímként a lakásba, kicsapta a hisztit, és tagadt mindent. Közölte, hogy mivel feketén adja ki évtizedek óta az albérletet, eszünkbe ne jusson bejelentkezni, mert akkor rájár a NAV. Mivel nem akarunk balhét, nem jelentkeztünk be, azonban orvoshoz így nem tudunk menni. TB-nk van, szomszédunkban van egy kórház háziorvosokkal, szakorvosokkal, mégsem mertünk oda menni még, mivel nincs lakcímkártyánk, így 300km-t kell utaznunk haza, hogy a szülővárosunkban lévő orvosaink ellássanak. Magánorvosra nincs pénzünk sajnos, az utazás költségei még így is olcsóbbak...
Most bedurrant a fogam. Nem tudok hazamenni, mert dolgozom, és a tudat, hogy mellettünk rendel jópár fogorvos, este 8-ig is, az szörnyű... Kérdésem az lenne, hogy mitől függ, hogy ellátják e ott az embert? Kötelező lakcímkártyának lenni. TB mint mondtam, van. Hívtam a kórházat, de nem tudták nekem megmondani. Azt mondták, menjek be, várjam ki a sorom, és majd az orvos megmondja. Ez nekem azért se jó, mert nem szívesen veszek ki szabadnapot úgy, hogy nem tudom, ellátnak e, vagy hazaküldenek.
Előző albérletnél is ez volt: környékünkön rendelőintézetbe bementem, volt egy súlyos betegségem. Kérdezés nélkül elláttak, még vért is vettek, ingyen. Ugyanott a háziorvos és a fül-orr gégész elhajtott, mert nem volt lakcímkártyám. Van erre valamilyen rendelet, szabályzat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!