Tényleg ilyen drága az "SZTK" fogpótlás?
Figyelt kérdés
Koronát kéne cserélni, voltam a körzeti fogorvosnál. Előtte rákerestem neten az árakra.A hivatalos 2016-os Társadalombiztosítási támogatással rendelhető és kiszolgálható gyógyászati segédeszközök listáján a korona stb. a legmagasabb összeg sincs még 10 ezer ft sem. Jó, tudom, hogy vannak mindenféle munkadíjak, meg minden... A fogorvos meg azt mondta, hogy a legolcsóbb korona mindennel együtt 1 db minimum 28 ezer ft. Ezt túl soknak tartom TB-s árnak. Valóban ilyen ára van? Nem akarom elhinni...2016. jan. 28. 20:19
1/3 A kérdező kommentje:
[link] itt találtam meg a hivatalos árakat....Társadalombiztosítási támogatással rendelhető és kiszolgálható gyógyászati segédeszközök teljes körének érvényes listája ezt találtam
2016. jan. 28. 20:26
2/3 anonim válasza:
Nézd meg, hogy egy magán fogásznál ugyanez mennyibe kóstál. A 100000.- ft nem takarja be...
3/3 anonim válasza:
Valóban ennyi, nekem is ennyit mondott a dokim anno (végül nem volt rá szükség).
A táblázat csak az anyagár, de van előtte egy ideiglenes korona is és a munkadíj is rájön (egyedi gyártás), a fogtechnikus díja.
Magánnál ennél többe kerül, a TB-s dokinál legalább a kezelésekért/csiszolásokért/röntgenért nem kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!