Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi van akkor ha nem tudom...

Mi van akkor ha nem tudom szedni a Dalacint? (Ínygyulladásra)

Figyelt kérdés
A bölcsességfogamnál az inyem szörnyen be van dagadva, 2 napig rettenetesen fájt, ma viszont már enyhült. Vasárnap az ügyeletes fogorvos felirta a dalacin 300mg-t amit most tudtam csak kiváltani. Bevettem az első szemet de rá egy órára kiütés lett a számon. Nem szeretném tovább szedni viszont a doki azt mondta hogy ez az egyetlen amit a fogászati dolgokra fel tudnak irni és nem tud másikat adni. Kaptam mellé még flectort, az elviszi a gyulladást, ha nem szedem be az antibiotikumot?
2016. jan. 11. 17:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen kiütés lett a szádon? Még mindig megvan, vagy elmúlt? Nem lehet, hogy herpeszed jött ki? Annak meg semmi köze a Dalacinhoz.

Amúgy olyan nincs, hogy nem tudnak másik gyógyszert felírni. Az antibiotikumoknak mindig van több fajtája, ami ugyanolyan kórokozóra van és ugyanolyan hatóanyaggal rendelkezik.

És a gyulladáscsökkentő nem elég. Ugyanis magát a gyulladást a kórokozó okozza és ha az nincs kiölve a szervezetből, akkor a gyulladás újra megjelenik.

Mindenképpen menj el fogorvoshoz és ő majd megmondja, hogy mi is az a szádon és hogy van-e másik gyógyszer.

2016. jan. 11. 17:55
 2/5 A kérdező kommentje:
fogorvos mondta ezt, és a gyógyszer beszedése után jött ki, tutira nem herpesz, hanem ilyen égő csalánszerű kiütés.
2016. jan. 11. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor pedig mond meg ezt az orvosodnak, mert olyan nincs, hogy nem tudnak másikat felírni.

Amúgy ott van a Doxycylin. Nekem írták már fel fogászati gyulladáskor. Nem azt mondom, hogy tutira jó, de ez is lehet hasznos, ha a másikat nem tudod abszolút szedni.

2016. jan. 11. 18:15
 4/5 A kérdező kommentje:
nem tudom már melyik orvoshoz menjek aki ért is valamihez...de hát erre nyilván allergiás vagyok. holnap megpróbálok visszamenni mégegyszer.
2016. jan. 11. 18:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Menj vissza az orvoshoz és kérj másik gyógyszert, van más is ilyen problémára, addig is öblögess Phlogosol oldattal és kenj rá az anyre töményen is, leviszi a guylladást, de legalábbis enyhíti majd a tüneteidet.
2016. jan. 12. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!