Miert nem hord tobb ember mufogsort?
Alapból az ember ragaszkodik a fogaihoz, főleg, ha nincs sokmilliója... Jó, egy kivehetőhöz kevesebb is elég, de az kényelmetlen s nekem akkora presztízsveszteség is lenne, hogy elgondolkodnék a halálon...
De olyanról olvastam már, hogy egy embernek nem voltak egészségesek a fogai, viszont a legközelebbi fogorvos többszáz km-re volt. Macerás és drága, valamint hosszadalmas lett volna gyakran járkálnia, inkább kivetette a fogait és műfogakat használt, amikkel ritkán volt gond. Ez nála praktikus megoldás volt, de egy olyan embernél, akinek 20 évente kell egy fogtömés vagy aki valamiért ragaszkodik a saját fogaihoz (én is azt teszem, már azt is extrémnek tartom, hogy kicsit azért örülök a műfogaimnak, mivel azok nem romlanak. extrém rosszul állok e téren, vagyonokat költöttem fogorvosra és tengernyi időt eltöltöttem náluk. ha újra kezdhetném, odafigyelnék az étkezésemre, hiába rossz a genetikám e téren, az rengeteget számít).
Ezt kérdezd meg azoktól az idős emberektől, akik kénytelenek műfogsort hordani.
Nagyon nehezen szoknak hozzá, az ízeknek csak egy részét érzik, sokkal nehezebb rendbentartani, mint a saját fogaidat, állandóan a nyelvükkel piszkálják, és még sorolhatnám.
Arról nem is beszélve, hogy legtöbben ezt nem is engedhetik meg maguknak, egy JÓ műfogsor százezrekbe - ha nem többe - kerül.
Sokkal olcsóbb és egyszerűbb rendesen ápolni a saját fogaidat, és rendszeresen eljárni a fogorvoshoz, még akkor is, ha te nem érzel hibát.
Egyszerűen azért mert az eredeti fogak a legtökéletesebbek és az ember csak olyan műfogsort tud csinálni, aminek a használhatósága meg sem közelíti az eredetiét. Mit gondolsz az állatvilágban hogy lehetséges hogy a szuvasodás és a fogkő, fogbélgyulladás nem létező fogalmak? Pedig az állatok aztán soha nem mosnak fogat és a fogorvost sem ismerik. A házikosztot fogyasztó állatoknál viszont már komoly problémát jelentenek ezek a felsorolt betegségek és a következményeik.
Egyébként egy elhasználódott, rosszul illeszkedő fogpótlás sokkal nagyobb károkat tud okozni mint egy egyszerű fogbélgyulladás amit gyökérkezeléssel meg lehet oldani. Konkrétan elsorvasztja az állcsontot és megváltoztatja a szájkörüli rágóizmok tónusát.
Az meg súlyos tévedés hogy a fogpótlást nem kell naponta tisztítani, sőt sokkal nagyobb higiéniára van szüksége mint az eredeti szövetnek, mivel több olyan felülete van ahol megtapadhat a lepedék (pl. az alámenő részeknél tályog és ebből kifolyólag csontveszteség is kialakulhat). A lerakódások és a fogkő is ugyanúgy megtapad a fogpótláson, viszont amíg az eredetiről le lehet szedni, addig a műfogról már nem.
"Mit gondolsz az állatvilágban hogy lehetséges hogy a szuvasodás és a fogkő, fogbélgyulladás nem létező fogalmak?"
Mondjuk azért, mert meg sem érik, hogy a fogaikkal baj legyen?
"Mondjuk azért, mert meg sem érik, hogy a fogaikkal baj legyen?"
Az embereknek elég kevesebb mint két év a cirkularis carieshez. [link]
Pedig mi fogat is mosunk (jó esetben).
Ehhez képest egy emlős állatnak a maga 10 éve alatt egy darab szuvas foga sincs (se az összes vadon élő társának).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!