Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hidrogén-peroxid szájszagra?...

Hidrogén-peroxid szájszagra? Próbálta már valaki?

Figyelt kérdés
Persze a szájban található baktériumok okozta szájszagra gondolok. Olvastam, hogy a 3%-os oldata erre jó. Szerintetek?

2015. dec. 27. 20:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

én fogport használok. rossmannban lehet kapni, pici tégelyben van, kb 500 forint. nincs benne semmi mentol, csak zeolit. mégis még reggelre sincs szájszagom,ha este megmosom.pedig az ilyen-olyan márkás mentholos fogkrémektől mindig volt szájszagom.

a peroxidot meg tényleg felejtsd el.

2015. dec. 27. 21:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam erre, mert tényleg hatásos megoldásra van szükségem, és láttam, hogy volt ezzel valakinek pozitív tapasztalata...
2015. dec. 27. 21:44
 13/18 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Sikáld le alaposan a nyelvedet is. Kizárt, hogy egy alapos fog- és nyelvmosás után szájszagod legyen, hacsak tényleg nem más eredetű.
2015. dec. 27. 23:04
 14/18 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy segít, de körülbelül csak addig, amíg nem eszek/iszok valamit.
2015. dec. 28. 00:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Te jó ég! Mindenkinek van szájszaga evés után (max. a többség nem veszi észre vagy nem foglalkozik vele). Teljesen természetes dolog, hiszen az ételnek is van szaga. Az erősebb szagú ételek mint a hagyma még a legprecízebb fogmosás után is érződik, mivel az a gyomorból árad és nem a szájból. Az evés utáni szagot meg nem baktérium vagy a nyelv lepedéke okozza, hanem maga az étel.

A hidrogén peroxidot felejtsd el, nem erre való, ráadásul rendszeres használatra túl erős. Ha a fogmosás megszünteti a szagot, akkor az miért nem elég? Evés után várni kell vele 20 percet, de addig rágózhatsz is (csak cukormentessel), az is segít.

2015. dec. 28. 01:22
 16/18 anonim ***** válasza:

hasznalok mar evek ota hidrogen peroxidot de elsosorban fogfeheritesre es nem szajszagra

anyukam a kiveheto proteziset aztatja peroxidban, mert remek fertotlenito

kiprobalhatod a peroxidot, csak ne nyeld le, es nem kell felni tole, nem mereg es nem fognak a fogaid kiesni meg a nyelved sem fog elsorvadni!!! 3%osnal erosebbet ne hasznalj belsoleg!

vegyel egy remek nyelvkaparot es a lepedeket kapard le a nyelvedrol

keress petrezselyemkapszulat

en talaltam egyet amiben van petrezselyem meg valamilyen olaj es kaja utan beveszek a kapszulabol 3at es elnyomja a gyomorban a kaja szagat, nem bufogok tole es tenyleg sokkal kevesbe erzem a kajaszagot, mintha nem vennek be belole,

foleg fuszeres, "szagos" kajaknal hasznalom

(kulfoldon elek, nem tudom otthon milyen markat tudsz beszerezni)

ha nem talalsz, akkor nyugodtan ragcsalj petrezselymet, a szervezet "parfum"jenek is hivjak ;)

2015. dec. 29. 23:44
 17/18 anonim válasza:
Szia! Én is ezzel a problémával küszködtem, általános iskolás koromtól. Nagyon kellemetlen, erős szájszagom volt, holott rendesen mostam a fogamat, szájvizet is használtam, a nyelvemet is tisztítottam, minden praktikát kipróbáltam, de hiába. Nem tudtam elképzelni, hogy mi okoz ilyen nagyon bűzös leheletet, tényleg eszméletlenül kellemetlen volt. Nem fogod elhinni mi volt a megoldás. Fogselyem! A fogaim között megrekedt ételmaradék erjedt, és az volt annyira büdös, mikor kihúztam a fogselyemmel, nagyon boldog voltam hogy végre megoldódott a problémám, azóta sincs ilyen gondom, rendszeresen fogselymezek. Próbáld ki, hátha nálad is erről van szó! :)
2016. jan. 3. 17:04
 18/18 anonim válasza:
Ha forró zöldséglevest eszek, akkor nálam megoldódik a keserű szájíz , szájszag.. Gondolom mert megöli a baktériumokat és a zöldséglevesnek jó a ph-ja vagy valami ilyesmi lehet.. Vagy vegyél részt a Tagadd meg az adó fizetését mozgalomban, és pár év múlva meg lesz a gyógymódod..
2016. febr. 11. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!