Miért sárgák a fogaim? Van erre valami csodaszer?
Amióta kinőttek a fogaim, azóta sárgák. A tejfogaim sokkal fehérebbek voltak, mint a csonfogaim. Minden nap mosom a fogam, nem dohányzok, nem kávézok, nem iszok kólát és mégis sárgák a fogaim.
Próbáltam fehérítő fogkrémet, fogfehérítő zselét és szinte semmi eredmény!
Most azt tevezem, hogy veszek peroxidos fehérítő zselét, de egy kicsit félek attól hogy árt majd a fogzománcomnak. Ti mit gondoltok? Kinek mi a tapasztalata?
Árt a fognak, ne csináld!
A zománcnak ugya nem árt, az nagyon kemény dolog, de a fognyaknak igen!
Nem vagy nagyon fehér bőrű?
A piros rúzs és a piros felsőruházat is sárgítja optikailag a fogakat, így azokat kell mellőzni.
Nekem a 2. legvilágosabb árnyalatú fogtömés kell mégis sárgának hatnak a fogaim, mert nagyon fehér a bőröm.
Létezik egy polírozás nevű fogészati eljárás, azt félévente/évente meg lehet csináltatni, az egy árnyalatot világosít. Sajnos az orvosom már nem csinálja.
Lehet kapni Rossmannban fogfehérítő porokat, vulkáni kőzet van benne.
Keress a neten, egy rakás házi módszer kering.
De én nem kockáztatok.
Lehet, hogy tea, kévé, kóla miatt. Csináltass polírozást akkor. Ha ezen kívül nem problémás a fogad, akkor megpróbálhatod a fogászati fehérítést is.
Meg ne hordj piros rúzst, stb. Mindig a fogad színét is nézd a ruhákhoz, amiket venni akarsz.
Ó te jó ég! Bolhából csinálsz elefántot. A tejfog színe fehérebb, kicsit kékes fehér. A maradófog színe pedig sárgás fehér - ez a természetes színe lerakódások nélkül. Világos bőrszínnél kicsit sötétebbnek tűnhet, illetve az is számít hogy milyen erős fényben nézed.
A lerakódásokat a fogorvos polírozással, depurálással el tudja távolítani - maximum ha apróbb szemcséjű a lerakódás (dohányzás, kávé, tea miatt de a kor is szerepet játszhat) akkor lehet szükség speciális fehérítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!