Fel lehet íratni lidocain spray t fogfájásra?
Figyelt kérdés
Megyek fogorvoshoz csak később kaptam időpontot. Pár nap ide vagy oda, meg nem mindegy.2015. dec. 8. 23:02
1/6 anonim válasza:
Tantum verde sprayt lehet vény nélkül kapni, elég jó érzéstelenítő
2/6 A kérdező kommentje:
Kösz erről még nem is hallottam.
2015. dec. 8. 23:19
3/6 anonim válasza:
Szerintem, ha már fáj a fogad arra kívülről hiába fújkálod a lidokaint. Nem véletlen injekcióval érzéstelenítenek, a megfelelő idegekhez juttatják a hatóanyagot. Az, hogy az ínyedet lezsibbasztod a fogbeled problémáin már nem segít, márpedig azért fáj, mert a gond már ott van.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen ott van a gond.
2015. dec. 8. 23:58
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, lehet éremes lenne más fogorvos után nézni, ha nem kisvárosban laksz, vagy elérhető nagyobb város választékkal. Nekem is volt olyan, hogy fájt a fogam (nem én hanyagoltam el, a tömés alatt ment tönkre, nem is látszott csak röntgenen) aztán volt amelyik ilyen három hét múlvára adott volna időpontot. Végül az egyik rendelőben megkérdezték, hogy fáj-e, ráérek-e aznap, mennyi idő altt tudok beérni, türelmet kértek, 20 perc múlva felhívtak, hogy hányra mehetek. Ezt csak azért, mert fájt, előtte soha nem jártam náluk és egyébként mindig nagyon bevannak táblázva. Nem kell azt hiszem mondaom, hogy azóta is odajárok.
6/6 anonim válasza:
Nem szokták amúgy, mert ha véletlen a garatodra megy, megfulladhatsz, veszélyes.
Ha fáj, el szokták látni az embert soron kívül, szólni kell! A külső dolog még hogy, ha pl gyógyszerek nem hatnak már és fáj, akkor nem segítene a spray sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!