Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Érzékeny és néha fáj a tömött...

Érzékeny és néha fáj a tömött fogam. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Még 2008 tavasszal tömettem be két felső fogamat, mert lyukas volt.

08 decemberében úgy éreztem, hogy kiesett mind a kettőből a tömés, azonban csak pár hete tudtam elmenni fogorvoshoz, aki közölte, hogy nem esett ki egy tömés sem, hanem max egy felesleges része vált le.

Én a nyelvemmel úgy éreztem mintha nem lenne ott tömés, meg néha fáj a fogam, és eléggé érzékeny.

Például ha ráharapok a tömött fogammal egy keményebb ételre, akkor belenyilal egy fájdalom, mint mikor hideget eszik az ember. Ez mitől lehet? Lehet hogy rosszul van benne a tömés, és alatta kezd tönkremenni?

2010. márc. 22. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fogideggel lehet valami.Nekem is volt egy fogam,amit be kellett tömni.Majd érzékeny lett a hidegre,vagy ha haraptam, néha magától is elkezdett fájni.Elmentem a dokihoz,aki azt mondta egy röntgen után ,hogy hát a gyökere elkezdett elhalni,ezért gyökér kezelni kellett.Azóta nem érzékeny semmire.Szerintem valami ilyesmi lehet a tiéddel is,mert először azt gondoltam,hogy a töméssel lehet valami baj.
2010. márc. 22. 10:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt vettem még észre, hogy ha eszek valami csokit, vagy valami cukrot szopogatok, akkor mintha érzékenyebb lenne.

Ha nem megyek el gyökérkezelésre attól romolhat a fogam?

2010. márc. 22. 10:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan teljesen tönkremehet, és ki kell húzni a végén.
2010. márc. 22. 11:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj el minél előbb, szerintem is gyökérkezelés lesz belőle. Én is pont így voltam mint Te először csak érzékeny volt, néha fájt,aztán egyszer csak bedurrant(nagyon fájt) most meg gyökérkezelésre járok.
2010. márc. 22. 12:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Múltkor amikor elmentem, akkor kérdezte a fogorvos, hogy érzékeny-e, én mondtam hogy igen, de végülis nem csinált semmit.
2010. márc. 22. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régi téma, de mi történt végül? Mi a helyzet most a fogaddal?
2013. febr. 7. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!