Nagyon faj a gyokerkezelt fogam! Valami hazi praktika?
Ez inkább helyzet és egyénfüggő, nem fogorvos. A fogbél lehet akut vagy krónikus gyulladásban, lehet elhalt (ez egyáltalán nem fáj), lehet a gyökércsúcsnál ciszta vagy fisztula amit meg kell nyitni...
A krónikus gyulladás után (amikor a korona szuvas, destruált, a pulpakamra gyakran nyitott és sokszor egyszerre több fog is érintett) ritkább a gyökérkezelés utáni fájdalom.
Nekem 2 gyökérkezelt fogam van. 2 kezelés volt az elsőnél, egyik után sem fájt. A másodiknál egyelőre az első kezelés történt meg, azt most érzem azért, kicsit be is duzzadt, de nem elviselhetetlen, teljesen életképes vagyok mellette. Benne van a pakliban, hogy gyökérkezelés után fáj, duzzad, stb.
Flector Rapid 50mg és Cataflam 50mg a barátaid.
Fájdalomküszöb függő. De nekem (kb nincs küszöböm, sőt alatt vagyok :D ) pl nem fájt, csak kellemetlenül feszült.
Most van egy frissen kezelt, már befejeztük hála gyorsan. Az érzéstelenítő helye fájt sokáig, mert egymás utáni 2 napok kaptam 4et.
Ha elviselhetetlen, tehát nem hagy aludni, nem tudod a munkádat végezni, mert elterelni se tudod a figyelmed, akkor vissza kell menni, felnyitják újra és kitisztítja, mert lehet hogy felgyűlt a genny vagy cisztás stb.
3 nap mire megköt a tömés?? Gyógytömés (fertőtlenítős íz a szádban) vagy fedő, fog alakúra csiszolt? Mert nekem a fedő azonnal terhelhető volt. A gyógy ami sokára köt meg és mállik is.
Röntgen volt??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!